Alături de victimele cutremurului din Italia

Clerul și credincioșii ortodocși români din Italia se roagă pentru cei afectați de cutremurul din Nord Estul Peninsulei. Preasfințitul Părinte Episcop Siluan își exprimă compasiunea pentru cei care trec prin momente grele în această perioadă.

„După tradiția veche îndemnăm pe toți cei care ascultă acest mesaj să rostească rugăciunea Sfinte Dumnezeule…, pentru că în vechime, când aveau loc cutremure, creștinii și Biserica în general organizau procesiuni și cântau sau rosteau rugăciunea Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte miluiește-ne pe noi„, a spus Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei

Nu au fost victime printre românii din Italia.

„O singură problemă există la Ferrara unde duminica trecută nu s-a putut sluji Sfânta Liturghie deoarece au căzut bucăți de tencuială și au apărut crăpături destul de serioase la biserica unde se slujește. Părintele caută împreună cu credincioșii soluție alternativă pentru a putea continua slujbele de duminica viitoare”, a mai spus Preasfințitul Părinte Siluan.

Cutremurul cu magnitudinea 6 a fost înregistrat de Institutul Național Italian de Geofizică duminică, la ora locală 4.04 (5.04, ora României). În cursul nopții de duminică spre luni au fost resimțite nu mai puțin de 24 de replici, dintre care patru cu magnitudinea de peste 3 pe Scara Richter.

Comentarii Facebook


Știri recente