Ajutor pentru sărmani oferit de Parohia Florești, Năsăud

Credincioșii Parohiei Florești din Protopopiatul Năsăud au organizat o colectă de alimente neperisabile care au fost oferite apoi Cantinei Sociale „Sfânta Muceniță Filofteia” din Bistrița. La activitate au participat membrii Asociației Tinerilor Ortodocși din parohia năsăudeană, informează „Ziarul Lumina”.

Credincioșii din Parohia Florești, Protopopiatul Năsăud, au venit în ajutorul persoanelor nevoiașe de la Cantina Socială „Sfânta Muceniță Filofteia” din Bistrița, conform pr. Cornel Coprean. Cu implicarea tinerilor din parohie s-a realizat în aceste zile o colectă în alimente neperisabile. Credincioșii au răspuns cu multă bunăvoință acestei acțiuni filantropice și au adunat legume din producția proprie pentru cei sărmani, a declarat parohul Ioan Creța.

„În cadrul activităților cu tinerii, în această perioadă a recoltei am organizat, alături de membrii Asociației Tinerilor Ortodocși din parohia noastră, o colectă de alimente destinată cantinei sociale „Sfânta Muceniță Filofteia” din municipiul Bistrița.

Credincioșii au răspuns cu multa bunăvoință, adunând legume din producția proprie, dar și alimente neperisabile. Prin aceasta am încercat să dăm o mână de ajutor acolo unde ne stă în putință, să aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru un an rodnic, dar și să insuflăm tinerilor noștri dragostea față de aproapele și sensibilitatea față de cei încercați în viață”, a spus preotul Ioan Creța.

Hrană pentru 70 de persoane, zilnic

Părintele Ioan Marius Pintican, președinte Asociației Filantropia Ortodoxă, Filiala Bistrița-Năsăud a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în această acțiune filantropică.

„În numele celor care se vor împărtăși de dragostea și dărnicia creștinilor din Parohia Florești, care la inițiativa părintelui paroh Ioan Creța au donat pentru Cantina „Sfânta Filofteia” din municipiul Bistrița o cantitate substanțială de legume din producția proprie și alimente neperisabile, vă mulțumim, iar Hristos Mântuitorul, Fratele mai mare al acestor nevoiași, să vă răsplătească pentru dragoste și dărnicie și să vă binecuvânteze toată osteneală”, a spus pr. Ioan Marius Pintican. Cantina funcționează în cadrul Asociației „Filantropia Ortodoxă”, filiala Bistrița-Năsăud, și oferă o masă caldă zilnic, de luni până vineri, unui număr de aproximativ 70 de persoane aflate în situații de dificultate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…