Ajutor pentru persoanele aflate în dificultate, la Timișoara

Miercuri, 13 martie, la Timișoara s-a desfășurat acțiunea de distribuire a alimentelor în cadrul programului „Masa Bucuriei”, derulat de Arhiepiscopia Timișoarei. Acest program este realizat în colaborare cu magazinul Selgros Timișoara și vine în sprijinul persoanelor nevoiașe aflate în dificultate. Alimentele sunt oferite gratuit în fiecare zi de miercuri, când personalul social specializat al Arhiepiscopiei Timișoarei le ridică și le distribuie beneficiarilor din cadrul acestui program. Beneficiarii programului „Masa Bucuriei” sunt: Casa de tip familial „Diaconița Febe”, Timișoara, Casa de tip familial „Sfânta Anastasia” din Topolovățu Mare, Serviciul Rezidențial pentru Victime ale Violenței în Familie, Centrul de Informare, Sprijin și Consiliere a Persoanelor aflate în Dificultate și Serviciul de Îngrijire a Vârstnicului la Domiciliu.

„O parte din aceste alimente sunt oferite persoanelor aflate în dificultate socio-profesională indiferent de religie, etnie, stare materială, vârstă, persoanelor singure, sărace și care se află la riscul de a fi marginalizate social. De asemenea, sunt implicate familii monoparentale sau familii cu mulți copii care au venituri insuficiente, persoane cu dizabilități, persoane afectate de boli incurabile, precum și persoane ce nu realizează venituri sau acestea sunt insuficiente pentru asigurarea unui trai decent. Aceste persoane sunt beneficiari ai Centrului de Informare, Sprijin și Consiliere a Persoanelor Aflate în Dificultate (CISCPAD)”, a declarat pentru Ziarul Lumina, Alina Lozici, asistent social în cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei.

CISCPAD este un serviciu al Fundației Filantropia Timișoara, acreditat în iulie 2012, care are ca scop sprijinirea persoanelor aflate în dificultate, în procesul de reintegrare socio-profesională, prevenirea sau limitarea unor situații care pot duce la marginalizarea sau excluziunea socială. Referirea cazurilor către CISCPAD este realizată de parohiile ortodoxe din Timișoara, de către alte instituții, servicii și specialiști sau direct de beneficiarii care se prezintă la sediul Fundației Filantropia Timișoara.

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…