Ajutor pentru persoane cu dizabilități locomotorii din Alba și Mureș

Biroul de asistență socială și consiliere a persoanelor cu handicap locomotor Alba, din cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, a primit recent o donație din partea Asociației „Cusset – Aiud Echanges” din Franța, constând în 14 cărucioare pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. Acestea vor fi oferite gratuit unor persoane cu handicap locomotor din județele Alba și Mureș, aflate în baza de date a biroului.

„Aceste cărucioare constituie a șaptea serie dintre cele pe care le-am primit de la diverșii noștri colaboratori. Avem colaboratori străini din Statele Unite ale Americii, Italia și Franța iar cărucioarele donate zilele trecute reprezintă prima serie venită din Franța. Biroul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia a primit acest transport de cărucioare chiar dacă nu avem un contract de colaborare cu Asociația Cusset – Aiud Echanges. Am avut șansa de a cunoaște aparatul de conducere al asociației la diverse interacțiuni făcute în folosul persoanelor cu dizabilități și astfel am primit această donație”, a precizat asistent social Gabriela Mureșan, coordonatorul Biroului de asistență socială și consiliere a persoanelor cu handicap locomotor Alba.

Biroul de asistență socială și consiliere a persoanelor cu handicap locomotor Alba funcționează în cadrul rețelei sociale a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia din anul 2007 și are un număr de aproape 400 de beneficiari, copii, femei și bărbați. Acesta are ca obiectiv promovarea integrării sociale a persoanelor cu dizabilități ca cetățeni activi în măsura de a-și controla viața, furnizarea de servicii în domeniul informării și consilierii la nivel județean, atenuarea impactului factorilor de risc ce conduc la marginalizarea și excluderea persoanelor cu dizabilități, creșterea gradului de informare a persoanelor cu dizabilități referitor la drepturile și obligațiile acestora precum și oferirea de informații vizând integrarea socio – profesională a acestora.

În cadrul biroului sunt oferite servicii de informare și consiliere în domenii de interes pentru beneficiari, evaluare psiho – socială, consiliere individuală, familială, spirituală și psihologică, servicii medicale în mod gratuit și suport material. Biroul este coordonat de asistent social Gabriela Mureșan iar echipa pluridisciplinară este formată din voluntari: protosinghel Damaschin Rădulescu, doctor Viorel Bota și psiholog Marcela Ionele.

„Partea mai puțin vizibilă dar mai utilă este satisfacția celor 391 de beneficiari care vin, probabil cu ideea că nu sunt acceptați sau sunt acceptați limitat de către familiile lor, și ies cu un zâmbet, cu gândul că handicapul nu induce doar o limitare ci și o experiență suplimentară de viață”, a adăugat Gabriela Mureșan.

Persoanele care doresc să fie luate în evidențele Biroului de asistență socială și consiliere a persoanelor cu handicap locomotor Alba se pot adresa reprezentanților acestuia, programul fiind de luni până vineri între orele 11.00 – 15.00, cu excepția sărbătorilor religioase. Biroul se află în incinta complexului Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia

Comentarii Facebook


Știri recente