Ajutoare pentru centrele sociale din Sibiu

Departamentul de asistenţă socială al Arhiepiscopiei Sibiului, în parteneriat cu Fundaţia „Crucea Roşie“ din Germania, Landul Bavaria, au colaborat pentru aducerea în România a unui transport de ajutoare din Germania, informează „Ziarul Lumina”.

Ajutoarele au fost aduse pentru a fi împărţite la mai multe aşezăminte sociale din judeţul Sibiu. Donaţiile au constat în special în articole de îmbrăcăminte, alimente pentru copii şi articole de igienă şi au ajuns în Sibiu prin bunăvoinţa dr. Rodica Leporda, originară din Sibiel şi rezidentă în Germania din anul 1981. La acţiunea de binefacere a participat şi Anita Pavel.

Printre aşezămintele sociale din judeţul Sibiu beneficiare ale articolelor donate s-au numărat mai multe cămine pentru persoane vârstnice, mai multe centre de plasament, cum ar fi cele de la Orlat sau Complexul „Prichindelul“ din municipiul Sibiu, precum şi Spitalul Judeţean din oraş.

Daruri la Rusciori şi Daia

În legătură cu acest eveniment s-au mai desfăşurat de asemenea şi alte două acţiuni în Parohiile Rusciori şi Daia din judeţul Sibiu, unde s-au distribuit donaţii şi cadouri din partea Departamentului de asistenţă socială menţionat mai sus, constând în alimente, articole de îmbrăcăminte, produse de patiserie şi iconiţe.

Din delegaţia Departamentului de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului au făcut parte consilierul social al eparhiei, pr. Nicolae Rusu, inspectorul social pr. Tiberius Kiss, arhidiaconul Chiril Socaciu, inspectorul social Marius Ştefan Talmaţchi şi alţi reprezentanţi ai instituţiei.

Comentarii Facebook


Știri recente