Ajutoare noi pentru sinistrați

Arhiepiscopia Tomisului, împreună cu Muftiatul Cultului Musulman din România, a trimis la 1 martie 2012, un nou transport cu alimente neperisabile (15 tone) către cei care au avut de suferit de pe urma căderilor masive de zăpadă din localitatea Chiojdeni, județul Vrancea, informează Biroul Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului, citat de Ziarul Lumina. La inițiativa muftiului Muurat Iusuf s-au alăturat, pe lângă enoriași, Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea și Consulatul Republicii Turcia din Constanța, care au adunat 10 tone de alimente. Cele două camioane cu care se realizează transportul sunt puse la dispoziție de Consiliul Județean Constanța. De asemenea, s-au alăturat acestui gest umanitar și elevii Grupului Școlar ‘George Emil Palade’ și ai Colegiului Tehnic ‘Pontica’.

Campania Arhiepiscopiei Tomisului ‘Împreună să biruim viscolul’ a ajuns la final. Timp de trei săptămâni au fost trimise trei transporturi către cei care au fost afectați de căderile de zăpadă din județele Vrancea și Buzău, totalizând aproape 25 tone de alimente neperisabile.

De asemenea, între 18 și 24 februarie, în mai multe parohii din cadrul Arhiepiscopiei Târgoviștei s-a desfășurat o colectă pentru locuitorii din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, din localitățile înzăpezite. În urma colectei s-au strâns peste 33 tone de alimente neperisabile: făină, zahăr, ulei, orez, mălai, conserve, paste făinoase și apă îmbuteliată, în valoare de aproximativ 200.000 lei. Acest dar al dragostei clerului și credincioșilor din Arhiepiscopia Târgoviștei va fi transportat cu sprijinul filialei Dâmbovița a Societății Naționale de Cruce Roșie, în județele Buzău și Vrancea. Colecta s-a desfășurat la inițiativa și cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei.

Comentarii Facebook


Știri recente