Ajutoare din județul Sibiu pentru sinistrați

Familiile din județul Galați afectate de inundațiile de luna trecută au primit ajutoare colectate în localitatea Gura Râului, județul Sibiu. Ajutoarele au constat în trei-patru tone de cartofi, câteva sute de kilograme de zahăr și de grâu, alimente neperisabile, îmbrăcăminte, pături, plăpumi și alte obiecte de uz casnic pentru perioada rece.

O parte din persoanele afectate de gravele inundații petrecute luna trecută în județul Galați, au primit un transport cu ajutoare colectate în localitatea Gura Râului, județul Sibiu. La începutul acestei luni, prin grija preotului Petru Toader Damian de la Parohia Gura Râului II, s-au strâns din localitatea sibiană câteva tone de alimente și îmbrăcăminte pentru a fi donate, mai apoi, comunităților din județul Galați, aflate în nevoi după aceste calamități, informează „Ziarul Lumina”.

„Am luat legătura cu Arhiepiscopia Dunării de Jos, iar pe 3 octombrie am mers cu ajutoarele la Pechea, județul Galați. Aici, am fost întâmpinați de protopopul de Covurlui, Ionuț Glăvan, care ne-a sprijinit în acțiunea noastră și ne-a întâmpinat cu multă căldură. Ajutoarele vor ajunge, cu sprijinul părintelui protopop, la mai multe comunități din zona afectată de inundații”, ne-a spus pr. Petru Toader Damian.

Peste 6000 de sinistrați

Sinistrații din județul Galați au primit din partea comunității de la Gura Râului mai multe ajutoare constând în trei-patru tone de cartofi, câteva sute de kilograme de zahăr și de grâu, dar și alte alimente neperisabile.

Pe lângă cele câteva tone de îmbrăcăminte colectate la Gura Râului, sinistrații au mai primit pături, plăpume și alte obiecte de uz casnic pentru perioada rece din an. Ajutoarele primite de la Gura Râului au fost colectate în scurt timp, iar comunitatea a dat dovadă de multă dragoste față de semenii aflați în nevoi.

„Oamenii au reacționat imediat la inițiativa noastră și au adus la centrul de colectare bunuri din casele și gospodăriile lor”, a mai spus părintele Damian.

Conform unui bilanț al Comitetului Județean de Urgență Galați, inundațiile de luna trecută au afectat 39 de localități, iar peste 1800 de case au fost avariate. Mai multe locuințe din satele inundate au fost distruse complet de viitură. Aproximativ 6000 de oameni au fost evacuați din gospodăriile afectate, iar peste 3000 de hectare de teren agricol au fost inundate. Apele au distrus parțial și câteva drumuri, poduri și podețe din județul Galați.

Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin Sectorul Social-misionar derulează o campanie de ajutorare a victimelor, iar până în prezent au s-au desfășurat mai multe acțiuni umanitare. De asemenea, în urma apelului la solidaritate frățească, în mai multe eparhii din țară s-au desfășurat colecte în bani, alimente și obiecte.

Comentarii Facebook


Știri recente