Ajutoare din Bihor, Sibiu și Brașov, pentru familiile sinistrate

Ca urmare a apelului lansat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru ajutorarea familiilor sinistrate din zonele afectate de inundațiile din luna iulie a acestui an, în județele din sudul țării, mai multe eparhii din țară au organizat colecte în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului. Zeci de tone de ajutoare din Bihor, Sibiu și Brașov au ajuns, sau se îndreaptă spre județele din sudul țării, informează Ziarul Lumina.

Ca urmare a apelului lansat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru ajutorarea familiilor sinistrate din zonele afectate de inundațiile din luna iulie a acestui an, în județele din sudul țării, în cadrul campaniei umanitare „Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia!”, organizată de către Patriarhia Română în colaborare cu Televiziunea Română, în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, 1-14 august, în toate parohiile și mănăstirile din cuprinsul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei s-au făcut, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Eparhiei, colecte de bunuri neperisabile pentru a veni în întâmpinarea nevoilor stringente ale familiilor din comunitățile afectate de inundații.

Astfel, prin grija stareților și starețelor de la așezămintele monahale, a parohilor, prin dărnicia și jertfelnicia dreptmăritorilor creștini din Eparhia Oradiei s-au colectat ajutoare materiale însumând 32 tone de bunuri neperisabile, după cum urmează: 8.349 kilograme de făină, 826 kilograme de făină de mălai, 470 kilograme de griș, 5.488 kilograme de zahăr, 3.054 kilograme de orez, 1.313 kilograme de paste făinoase, 120 kilograme de sare și ingrediente, 1.054 kilograme de cartofi și legume, 3.150 cutii de conserve, 6.307 litri de ulei, 2.352 litri de apă plată și minerală, 215 kilograme de detergent, 380 bucăți de săpun și 17 litri de săpun lichid, 100 pături și 1.656 kilograme de articole îmbrăcăminte. De asemenea, s-a strâns și suma de 1.245 lei ce a fost virată în contul Protopopiatului Horezu, pentru sinistrați.

Toate produsele colectate, centralizate la sediul celor patru protopopiate din Episcopia Oradiei, au fost transportate cu două autotrenuri având capacitatea de 22 tone fiecare, în mod gratuit, cu sprijinul a două societăți comerciale din județul Bihor, respectiv „Tiger Amira” și „Eurobonus Oil”, în zilele de marți, 19 august, și miercuri, 20 august, fiind distribuite familiilor sinistrate din județul Vâlcea, prin intermediul Protopopiatului Horezu din Arhiepiscopia Râmnicului.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, adresează mulțumiri clerului și credincioșilor din Eparhia Oradiei pentru implicarea, solidaritatea, generozitatea și receptivitatea cu care au răspuns, venind în ajutorul semenilor lor greu încercați, aflați în lipsuri și nevoi.

Colecte în Protopopiatul Sibiu

În cele două județe din Arhiepiscopia Sibiului au loc colecte de bani, alimente și îmbrăcăminte pentru sinistrații din urma inundațiilor care au afectat sudul țării. Colectele încep de la nivel de parohie, ajutoarele fiind centralizate la protopopiatele din județele Sibiu și Brașov, urmând ca mai apoi acestea să fie trimise prin Arhiepiscopia Sibiului către comunitățile afectate de inundații.

În Protopopiatul Sibiu, fiecare parohie a organizat colecte de bani și alimente neperisabile, toate ajutoarele ajungând la sediul protoieriei.

„Până în prezent am adunat câteva tone de alimente neperisabile, însemnând ulei, făină și zahăr. Am adunat până acum suma de 17.000 de lei, iar în perioada 2-5 septembrie ne vom deplasa cu un camion la Brezoi, județul Vâlcea, pentru a oferi sinistraților de acolo aceste ajutoare. Colaborăm în acest sens cu preotul din Brezoi, Daniel Preoteasa, și cu Protopopiatul Râmnicu Vâlcea”, ne-a spus protopopul de Sibiu, Ioan Coșa.

Colecte în desfășurare la Brașov

Și în județul Brașov, protopopiatele au organizat colecte de alimente, îmbrăcăminte și bani pentru ajutorarea sinistraților din sudul țării. Până în prezent, au ajuns la sinistrați trei microbuze cu ajutoare, iar săptămâna viitoare, acțiunile vor continua. „Am adunat din parohii îmbrăcăminte, pături, alimente și bani, pe care le vom duce direct la comunitățile afectate de inundații. Colectele din protopopiatul nostru sunt în plină desfășurare, încât nu putem spune cu exactitate ce cantitate de ajutoare și ce sumă de bani s-au adunat până în prezent”, ne-a spus protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…