Adunarea tinerilor ortodocși mehedințeni

Mănăstirea mehedințeană Topolnița a găzduit duminică, 26 mai, a IV-a ediție a „Adunării tinerilor creștin-ortodocși din Episcopia Severinului și Strehaiei”. Manifestarea a debutat cu Sfânta Liturghie, săvârșită de Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Nicodim.

Anul acesta, invitați speciali au fost Pr. Lect. Dr. Dorin Opriș și soția sa, Prof. Dr. Monica Opriș, a căror activitate se remarcă printr-o serie de studii și cercetări în domeniul educației religioase de diverse tipuri.

După slujba euharistică, tinerii au luat parte la agapă frățească și la sesiunea de discuții pe grupuri. Evenimentul a fost organizat de Episcopia Severinului și Strehaiei, prin sectorul Învățământ și Tineret, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți, Catedra de Religie și cu sprijinul Mănăstirii Topolnița, după cum ne-a transmis Viorel Vladucu.

Cei aproximativ 100 de tineri licenii au fost însoțiți de preoții coordonatori și de profesorii de religie.

Tema întâlnirii de anul acesta a fost „Tineri pe urmele sfinților”.

Manifestarea de spiritualitate își propune să dezvolte în rândul tinerilor mehedințeni abilitățile de comunicare, sporirea respectului față de familie și față de valorile ortodoxiei și conștientizarea reali-tăților antropologice raportate la dimensiunea duhovnicească.

FOTO: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente