Adunarea Generală a femeilor ortodoxe din Întorsura Buzăului

Asociația „Reuniunea Femeilor Ortodoxe” din Întorsura Buzăului a organizat, pe 29 iunie 2013, Adunarea Generală anuală. Evenimentul s-a desfășurat la Casa de Cultură din orașul Întorsura Buzăului și a debutat cu binecuvântarea ședinței de lucru de către Ciprian Popica, parohul din Întorsura Buzăului. După rugăciunea de binecuvântare, preoteasa Maria Popica, președinta asociației, a prezentat comitetul de membri fondatori, istoricul asociației, situația prezentă a membrilor, precum și bilanțul contabil pe 2012, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Preoteasa Iuliana Apafi a citit darea de seamă pe anul 2012. Dintre activitățile asociației amintim: acordarea a trei burse de studii unor copii cu posibilități materiale reduse; organizarea a două serate caritabile pentru strângere de fonduri, în urma cărora au fost ajutate două persoane care au necesitat operații; donarea de pachete cu alimente familiilor nevoiașe la sărbătorile de iarnă și pascale, achiziționarea a 15 televizoare color pentru secția de neurologie a Spitalului Orășenesc din Întorsura Buzăului; achiziționarea a două mașini de spălat automate pentru două familii cu probleme materiale. De asemenea, Cristina Mitrofan a prezentat cazurile sociale puse în vedere pentru anul acesta pe agenda de lucru.

Membrele care s-au remarcat în cadrul asociației printr-o implicare deosebită, atât prin ajutor de natură materială, cât și printr-o intensă activitate voluntară, au primit distincții din partea conducerii asociației, însoțite de icoane.

La final, s-a propus înființarea unor comisii la nivelul fiecărei localități învecinate cu orașul Întorsura Buzăului, propunere ce a trecut de cvorum cu majoritate de voturi.

Întâlnirea s-a încheiat cu mulțumiri adresate tuturor participantelor, sponsorilor și binefăcătorilor asociației și cu un program artistic de cântări și dansuri tradiționale românești susținut de ansamblul folcloric „Cununa Carpaților” al Casei de Cultură Întorsura Buzăului.

Comentarii Facebook


Știri recente