Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande

La Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii” din Melton – Melbourne, Australia, după Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul Australiei și Noii Zeelande, înconjurat de un sobor de preoți, a săvârșit sâmbătă, 2 februarie 2013, slujba de Te Deum, în deschiderea lucrărilor ședinței Consiliului Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Romane a Australiei și Noii Zeelande.

Consiliul Eparhial a aprobat dările de seama ale sectoarelor de activitate din cuprinsul eparhiei, pentru anul 2012.

După amiaza a avut loc sedinta in plen a Adunarii Eparhiale sub președinția Preasfințitului Episcop Mihail. S-au prezentat darile de seama pe sectoarele administrativ-bisericesc, cultural – mass/media si economic, iar dupa discutiile si dezbaterile facute pe marginea lor, acesta s-au aprobat impreuna cu bugetul Episcopiei pe anul 2013.

In cuvantul de încheiere, chiriarhul a multumit preotilor si membrilor Consiliilor Parohiale pentru slujirea pe care o fac in parohii, subliniind lucrarile administrative din fiecare parohie si recomandând preotilor sa desfasoare o slujire jertfelnica de marturisire a Mantuitorului Iisus Hristos.

Duminica, 3 februarie 2013 a avut loc la Manastirea „Izvorul Tamaduirii”, Liturghia arhiereasca la care au participat preotii prezenti la sedintele Episcopiei din Australia și Noua Zeelandă, membrii Adunarii Eparhiale si un mare numar de credinciosi romani ortodocsi din Melbourne, Australia.

In sala Centrului Cultural – Misionar „Sfinții Împărați Constantin și Elena” a urmat agapa pentru toti cei prezenti la Sfânta Liturghie.

Parohia romaneasca „Sfantul Apostol Toma” din Dandenong – Melbourne, prin Comitetul de Doamne a fost gazda Adunarii Eparhiale, care a donat si a pregatit anul acesta bucatele romanesti traditionale, pe parcursul celor doua zile in care preotii, delegatii si credinciosii romani ortodocsi s-au intalnit pentru prima data la Mănăstirea românească „Izvorul Tămăduirii”, unde funcționează și Centrul Eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente