Adunarea Eparhială a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului

În Paraclisul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” al Reședinței Episcopale din Baia Mare astăzi, 25 ianuarie, a avut loc Ședința Adunării Eparhiale a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. În cursul dimineții, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Eparhiei, a oficiat în Paraclisul Episcopal, Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum. Lucrările Adunării Eparhiale s-au desfășurat sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Iustinian, chiriarhul locului.

„În fața mea am adunați înțelepții poporului care sunteți încredințați cu mandat de patru ani ca să reprezentați nu oamenii, ci sufletele lor”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Iustinian, după cum informează TRINITAS TV.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate rapoartele sectoarelor Administrației eparhiale pe anul 2010, dar și evenimentele deosebite din viața Eparhiei Maramureșului și Sătmarului organizate anul trecut.

„Nădăjduim că bilanțul anual pe care îl facem cu ocazia întrunirii acestui for deliberativ al Episcopiei noastre va fi unul pozitiv. Noi nu ne bazăm numai pe puterile și forța noastră de a lucra și pe rațiunea noastră de a rândui și de a chivernisi lucrurile, ci ne bazăm și ne sprijinim în cea mai mare parte a lucrării noastre pe harul și ajutorul care vine de la Dumnezeu și de la Mântuitorul nostru Iisus Hristos”, a spus Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul.

Episcopia Maramureșului și Sătmarului are un număr de 380 parohii rurale și 86 urbane, dar și 36 mănăstiri și schituri.

Comentarii Facebook


Știri recente