Adunarea Eparhială a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului

La Reședința Episcopală din Baia Mare, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a avut loc marți, 22 ianuarie 2013, ședința Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, după cum informează site-ul episcopiammsm.ro.

De la ora 8:00 a fost oficiată Sfânta Liturghie în Paraclisul Episcopal, de către Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului urmată de slujba de Te Deum.

După întrunirea membrilor Adunării Eparhiale pe comisii, începând cu ora 10:00 s-au desfășurat lucrările anuale ale Adunării Eparhiale, în plen.

„Noi să fim cu recunoștință față de înaintașii noștri, fața de moșii și strămoșii noștri, față de sfinți și față de toți cei ce au slujit lui Dumnezeu în acest spațiu sfânt. România este țara cea mai creștină din lume. În afară de România nu găsești nici o țară care să fie atât de apropiată de Dumnezeu. De aceea, noi trebuie să avem grijă să fim la înălțimea aceasta”, a spus ÎPS Părinte Arhiepiscop Justinian.

Comisiile fiecărui sector au prezentat situația pe anul 2012 și prioritățile pentru anul în curs.

„La Reședința noastră episcopală din Baia Mare, în Palatul Episcopal am săvârșit Sfânta Liturghie și Te Deum-ul de mulțumire către Dumnezeu pentru toate darurile pe care le-a revărsat peste Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Justinian, peste preoțimea noastră, peste cinul monahal și peste poporul cel drept credincios. Ne-am rugat ca cei aleși și trimiși în Adunarea noastră Eparhială, membri clerici și mireni, să primească lumina darului Duhului Sfânt ca să ia cele mai bune hotărâri pentru Episcopia noastră ca forul deliberativ ce are un rol hotărâtor conform cu statul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române în viața fiecărei eparhii”, a declarat pentru TRINITAS TV Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul.

Episcopia Maramureșului și Sătmarului are un număr de 380 parohii rurale și 86 urbane și 36 de mănăstiri și schituri.

Adunarea Eparhială a fost precedată de ședința anuală cu Protopopii din Episcopie, desfășurată lunea aceasta la Centrul eparhial din Baia Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente