Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Sala „Melchisedec Ștefănescu” a Centrului Eparhial – Galați a avut loc astăzi ședința anuală a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

De dimineață, membrii forului eparhial au participat la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala arhiepiscopală de un sobor de preoți și diaconi. În continuare, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, a săvârșit slujba de Te Deum.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, președintele Adunării.

„Aș vrea în primul rând credincioșii Arhiepiscopiei Dunării de Jos să regăsească mulțumirile noastre, iar în mijlocul lor să se regăsească bunii păstori, cei 500, fără de care nu am fi putut mulțumi lui Dumnezeu pentru cei 17 preoți care primesc ajutor din fondul Păstorul Cel Bun, pentru cele 30 de parohii care primesc ajutor de la alte parohii, pentru cele 49 parohii cărora le-am redus toate contribuțiile către Centru Eparhial pentru că sunt parohii mici, pentru cele 24 de parohii care au primit ajutoare pentru construcții de biserici din cadrul celor 348 de șantiere”, a spus Înaltpreasfinția Sa după cum ne informează TRINITAS TV.

În luările de cuvânt, membrii forului i-au felicitat pe toți cei care au contribuit la frumoasa lucrare bisericească din anul 2011 și au formulat propuneri pentru activitatea bisericească ce se va desfășura în anul 2012.

La final, a fost prezentat filmul documentar intitulat „Retrospectiva evenimentelor bisericești din Arhiepiscopia Dunării de Jos în anul 2011”.

Ședința Adunării Eparhiale a fost precedată de întrunirea de vineri a Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Comentarii Facebook


Știri recente