Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Bucureștilor

Sâmbătă, 26 ianuarie 2013, în Sala Sfântului Sinod din Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, se vor desfășura lucrările ședinței anuale a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor, după cum informează Secretariatul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Conform articolelor 90 – 94 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei, formată din 30 de reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor mireni (10 preoți și 20 de mireni) aleși pe o perioadă de 4 ani.

În prima parte a ședinței din 26 ianuarie 2013 va fi analizată și evaluată activitatea din anul 2012 a Arhiepiscopiei Bucureștilor sub toate aspectele ei, administrativ-pastoral, patrimonial, cultural – misionar și social filantropic. În continuare, membrii Adunării eparhiale vor adopta hotărâri pentru intensificarea activității Arhiepiscopiei Bucureștilor și vor stabili prioritățile din noul an 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente