Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Bucureștilor

Sâmbătă, 26 ianuarie 2013, în Sala Sfântului Sinod din Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, se vor desfășura lucrările ședinței anuale a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor, după cum informează Secretariatul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Conform articolelor 90 – 94 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei, formată din 30 de reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor mireni (10 preoți și 20 de mireni) aleși pe o perioadă de 4 ani.

În prima parte a ședinței din 26 ianuarie 2013 va fi analizată și evaluată activitatea din anul 2012 a Arhiepiscopiei Bucureștilor sub toate aspectele ei, administrativ-pastoral, patrimonial, cultural – misionar și social filantropic. În continuare, membrii Adunării eparhiale vor adopta hotărâri pentru intensificarea activității Arhiepiscopiei Bucureștilor și vor stabili prioritățile din noul an 2013.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente