Adunarea anuală a tinerilor creștin-ortodocși mehedințeni

Mănăstirea mehedințeană Topolnița va găzdui duminică, 26 mai, a IV-a ediție a „Adunării tinerilor creștin-ortodocși din Episcopia Severinului și Strehaiei”, după cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu, Redactor știri Episcopia Severinului și Strehaiei.

Manifestarea va debuta cu Sfânta Liturghie ce va fi săvârșită de Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, alături de un sobor de preoți și diaconi.

După slujba euharistică, înainte de deschiderea sesiunilor de discuții, tinerii vor lua parte la tradiționala agapă frățească organizată prin bunăvoința părintelui arhimandrit Pavel Nicolăescu, starețul sfintei mănăstiri.

Anul acesta, invitați speciali sunt Pr. Lect. Dr. Dorin Opriș și soția sa, Prof. Dr. Monica Opriș, a căror activitate se remarcă printr-o serie de studii și cercetări în domeniul educației religioase de diverse tipuri. Ei sunt autorii cărții „Religia și școala. Cercetări pedagogice, studii, analize”, apărută la Ed. Didactică și Pedagogică, București, în anul 2011.

Evenimentul este organizat de Episcopia Severinului și Strehaiei, prin sectorul Învățământ și Tineret, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți, Catedra de Religie, cu sprijinul Mănăstirii Topolnița.

Vor participa peste 250 de tineri din cuprinsul eparhiei, însoțiți de preoții coordonatori sau de profesorii de religie.

Tema întâlnirii este „Tineri pe urmele sfinților”.

Manifestarea de spiritualitate își propune să dezvolte în rândul tinerilor mehedințeni abilitățile de comunicare, sporirea respectului față de familie și față de valorile ortodoxiei și conștientizarea realităților antropologice raportate la dimensiunea duhovnicească.

Comentarii Facebook


Știri recente