Adunare Protopopială și Conferință a preoților din Protopopiatul Piemonte II (Sud)

În data de 14 februarie 2013 a avut loc prima întâlnire din acest an a preoților din Protopopiatul Piemonte II Sud la Paraclisul Episcopal „Acoperământul Maicii Domnului” din Pino Torinese, potrivit episcopia-italiei.it

Alături de părintele protopop Sorin Petre au participat următorii preoți: Pr. Cătălin Zaharie de la Parohia Alba (care a și conferențiat), Pr. Mihai Vlașin de la Parohia Carmagnola, Pr. Emanoel Mihăescu de la Parohia Chieri, Pr. Claudiu Diță de la Parohia Rivoli, Pr. Cătălin Mandici de la Parohia San Damiano D’Asti și Pr. Cătălin Preda de la Parohia Bra.

Tema conferinței a fost: „Constantin cel Mare și atitudinea de toleranță față de Biserica creștină”, temă aleasă în conformitate cu Hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca anul 2013 să fie An Omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Anul 313 va rămâne în memoria istoriei universale datorită deciziei epocale a Împăratului Constantin cel Mare (272-337) de a da prin Edictul de la Mediolanum libertate și toleranță religiei creștine. Se deschide astfel credinței creștine un drum unic în istorie, care va fi încununat în anul 380 de către Împăratul Teodosie cu încetățenirea religiei creștine ca religie de stat.

În continuare, PC părinte protopop Sorin Petre a prezentat și discutat unele aspecte privind o mai bună organizare bisericească și administrativă a Protopopiatului și a ajutorării Unităților de cult din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei.

Comentarii Facebook


Știri recente