Adunare Protopopială și Conferință a preoților din Protopopiatul Emilia Romagna

În data de 28 februarie 2013 a avut loc prima întâlnire din acest an a preoților din Protopopiatul Emilia Romagna la Biserica „Sf. Zaharia si Elisabeta” din Parma, informează episcopia-italiei.it

Alături de Părintele Protopop Dr. Constantin Totolici au participat următorii preoți: Pr. Trandafir Vid de la parohia Porretta Terme – Casteglione dei Pepoli (care a și conferențiat), Pr. Marcian Claudiu Bucurenciu de la Parohia Rimini, Pr. Mihai Busecan de la Parohia San Marino (Republica), Pr. Dan Vesea de la Parohia Ravena, Pr. Silviu Sas de la Parohia Cesena, Pr. Vasile Jora de la Parohia Ferrara, Pr. Florin Hanis de la Parohia Forli, Pr. Saul Soptica-Vid de la Parohia Budrio, Pr. Alexandru Stavrica de la Parohia Faenza, Pr. Doru Garboan de la Parohia Imola, Pr. Mihai Enescu de la Parohia Bologna Vest-Casalechio di Reno, Pr. Mihail Ciocarlan de la Parohia Reggio Emilia, Pr. Iurie Ursache de la Parohia Piacenza si Pr. Paroh Gavril Ciprian de la Parohia Parma care a și găzduit această întâlnire.

Întâlnirea a început cu un Tedeum al credincioșilor din parohia Parma, mulțumind Domnului pentru toate binecuvântarile primite.

Tema conferinței din cadrul întâlnirii a fost: „Constantin cel Mare și atitudinea de toleranță față de Biserica creștină”, temă aleasă în consens cu Hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca anul 2013 să fie An Omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Anul 313 va rămâne în memoria istoriei universale datorită deciziei epocale a Împăratului Constantin cel Mare (272-337) de a da libertate și toleranță religiei creștine prin Edictul de la Mediolanum.

În continuare, PC părinte protopop Constantin Totolici a prezentat și a discutat unele aspecte privind o mai bună organizare bisericească și administrativă a Protopopiatului Emiglia Romagna.

Comentarii Facebook


Știri recente