Adunare Generală a Asociației Vasiliada, filiala Târgu Jiu

Centrul social de zi pentru copii „Sfântul Vasile cel Mare” din Târgu Jiu, a găzduit săptămâna aceasta Adunarea Generală a Asociației Vasiliada, filiala Târgu Jiu, ONG patronat de Mitropolia Olteniei. Cu acest prilej, a fost prezentat bilanțul activităților pe anul 2012 și al proiectele care urmează să fie derulate în 2013, a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Participanții la întâlnire au discutat de asemenea despre execuția bugetară a anului precedent, precum și despre planul de fundraising pentru anul în curs. În cadrul Adunării Generale, în funcția de director executiv a fost numit părintele Ciprian Sîrbu, coordonator al Centrului social „Sfântul Vasile cel Mare”.

„Centrul nostru are ca scop îmbunătățirea accesului la educație a 40 de elevi defavorizați din județul Gorj, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, pentru a putea duce o viață responsabilă din punct de vedere social. Urmărim de asemenea dezvoltarea abilităților de viață prin folosirea a două metode de educație non-formală: art terapie și educație prin aventură și consolidarea parteneriatului public-privat la nivelul județului Gorj”, a precizat părintele Ciprian Sîrbu, noul director executiv al așezământului social.

Printre activitățile pe care Centrul social din Târgu Jiu le desfășoară, menționăm pe cele de pregătire școlară: efectuarea temelor, meditații școlare, educație civică, activități de educație non-formală, consiliere psihologică și educație parentală. Centrul „Sfântul Vasile cel Mare” a desfășurat o serie de programe și acțiuni sociale în anul 2012, dintre care amintim: campania „Marțișorul”, derulată cu prilejul zilei de 8 Martie, serbarea de Crăciun, organizată în parteneriat cu Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” și Asociația Studenților Creștin – Ortodocși Români, filiala „Sfântul Irodion de la Lainici” – Târgu Jiu, campania „Păpușica”, prin care au fost oferite alternative de sprijin material copiilor proveniți din familii cu risc social.

„Servicii Integrate pentru Ocupare” este un alt proiect important desfășurat de către Asociația Vasiliada, filiala Târgu Jiu. „Printre obiectivele proiectului amintim: facilitarea accesului pe piața muncii prin furnizarea de servicii integrate pentru ocupare, creșterea capacității de ocupare a persoanelor inactive și a șomerilor din 10 comunități rurale și urbane ale județului Gorj. Activitățile proiectului au fost de informare și consiliere profesională, formare în meserii solicitate pe piața muncii, mediere pentru obținerea unui loc de muncă și consiliere suport pentru menținerea locului de muncă”, a adăugat părintele Ciprian Sîrbu.

În urma proiectului, 271 de persoane din județul Gorj au beneficiat de servicii integrate pentru ocupare, 138 de persoane au devenit beneficiari noi ai proiectului, 35 de persoane au obținut un loc de muncă, semnând contracte cu diverși angajatori din județul Gorj, 60 de beneficiari au urmat cursuri de calificare în meseriile de îngrijitor persoane vârstnice la domiciliu, tehnician în hotelarie și operator introducere procesare, validare date, 5 beneficiari au fost inițiați și susținuți financiar pentru a deveni persoană fizică autorizată (PFA). Un alt obiectiv atins în cadrul proiectului Servicii Integrate pentru Ocupare a fost organizarea unui eveniment de tip Job Club.

Comentarii Facebook


Știri recente