Adunare Eparhială: 8,4 milioane lei cheltuiți în scop filantropic anul trecut la nivelul Arhiep. Bucureștilor

Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Bucureștilor s-a întrunit în ședință anuală sâmbătă dimineață, 1 februarie 2020, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

După slujba de Te Deum oficiată în Catedrala Patriarhală de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, lucrările au început în Sala Sfântului Sinod din Reședinţa Patriarhală.

Patriarhul României a citit raportul general al activităților desfășurate în 2019 la nivel de Arhiepiscopie.

PF Daniel prezidează ședința Adunării Eparhiale a Arhiep. Bucureștilor. Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Activitățile sociale și filantropice au fost între cele mai semnificative. Aproximativ 8,4 milioane de lei s-a investit în acest domeniu, potrivit datelor raportate suma fiind un nou vârf pentru această eparhie.

În 2016 și 2018 investițiile în filantropie s-au ridicat la 5,6 milioane lei, iar în 2017 la 6,7 milioane lei.

Sumele nu includ și cheltuielile legate de multiplele activități caritabile ocazionale sau tradiționale ale parohiilor în favoarea persoanelor aflate în dificultate, care nu au fost cuantificate financiar și nici valoarea produselor distribuite prin programul Masa Bucuriei al Patriarhiei Române.

Raportul prezintă activitățile realizate în mod special pentru persoanele din mediul rural, în contextul Anului omagial al satului românesc, dar și date statistice anuale precum lăcașurile de cult sfințite, numărul de hirotonii ș.a.

Vezi Raportul general privind activitatea Arhiepiscopiei Bucureștilor în 2019 intitulat „Valori perene și probleme prezente ale satului românesc”.

Lucrările Adunării Eparhiale au continuat pe comisii de lucru. În paralel, s-a desfășurat și o ședință de lucru cu cei 13 preoți protoierei din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Preoții protoierei din Arhiep. Bucureștilor. Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

La final, au fost supuse la vot rapoartele prezentate, proiectul de buget și propunerile de programe pentru 2020.


Pentru ultimele noutăți din lumea ortodoxă urmărește-ne pe Twitter. @AgentiaBasilica!

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Comentarii Facebook


Știri recente