Aducerea moaștelor Sfântului Cuvios Antonie de la Iezerul – Vâlcea în Episcopia Devei și Hunedoarei

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, în perioada 9 – 11 mai, moaștele Sfântului Antonie de la Iezerul – Vâlcea, se vor afla în Episcopia Devei și Hunedoarei, după cum ne-a precizat Protos. Nestor Dinculeană.

Sfintele Moaște vor fi întâmpinate în județul Hunedoara, în după-amiaza zilei de joi, 09 mai, la Mănăstirea Crișan, unde vor rămâne până vineri seara, ziua de prăznuire a Izvorului Tămăduirii și hramul acestui așezământ monahal.

La ceas de vecernie, în aceeași zi, Sfintele Moaște vor fi aduse în procesiune de la Mănăstirea Crișan la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Deva, unde vor rămâne pentru închinare până sâmbătă, zi în care catedrala va găzdui festivitatea de premiere a laureaților Olimpiadei Naționale de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice din Patriarhia Română, concurs educațional care zilele acestea își desfășoară lucrările în cetatea Devei.

Delegația care va însoți Sfintele Moaște va fi condusă de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, prilej cu care ierarhul vâlcean va participa la programul liturgic și festiv organizat de Episcopia Devei și Hunedoarei la sfârșitul acestei săptămâni în care întreaga ortodoxie se împărtășește de lumina marelui Praznic al Învierii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente