Admiterea la Teologie în Capitală

S-a încheiat perioada de înscrieri pentru admiterea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București. Instituția de învățământ asigură studii universitare de licență pentru patru specializări.

„Sunt alocate Facultății de Teologie Ortodoxă din București de către Consiliul de Administrație al Universității București un număr de 277 de locuri. Dintre acestea, 150 de locuri bugetare revin specializării Teologie Ortodoxă Pastorală, iar celelalte 127 sunt împărțite pe cele trei specializări pe care le avem: Teologie Ortodoxă – Artă sacră, Teologie Ortodoxă – Asistență socială și Teologie Ortodoxă didactică. Comisia de admitere a facultății a decis ca aceste 127 de locuri să fie repartizate astfel ținând cont de experiența anilor trecuți în ceea ce privește locurile ocupate, și anume: pentru Artă sacră avem 47 de locuri bugetare, pentru Asistență socială – 45, iar pentru Teologie didactică – 35 de locuri. La acestea se pot adăuga câte 10 locuri cu taxă la fiecare dintre aceste specializări”, a declarat pentru TRINITAS TV părintele Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Prima probă va fi susținută de candidați vinerea aceasta. Față de anii precedenți, această etapă de admitere aduce și noutăți.

„În data de 19 iulie se va desfășura o probă de evaluare a aptitudinilor socio-umane. Este prima oară când se organizează o astfel de probă la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, iar pentru susținerea ei am apelat la profesori de psihologie de la Facultatea de Psihologie a Universității din București. Luni, 22 iulie, va avea loc proba eliminatorie de dicție și aptitudini muzicale, pe care trebuie să o treacă candidații la specializarea Teologie Pastorală care nu au absolvit cursurile unui seminar teologic liceal. Pe 23 iulie va avea loc a treia probă, care constă într-un test grilă de Teologie dogmatică ortodoxă, la care vor fi supuși toți candidații pentru secțiunea Teologie pastorală. La specializările Asistență socială și Teologie didactică se va face un concurs de dosare, iar la specializarea Artă sacră pe 22 iulie se va organiza o probă eliminatorie de desen”, a mai spus părintele Ștefan Buchiu.

Mai multe informații despre admitere pot fi găsite pe site-ul instituției, www.ftoub.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente