Administrația Prezidențială | Data Unirii Basarabiei cu România a fost declarată zi de sărbătoare naţională

Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, a semnat luni, 27 martie 2017, decretul privind promulgarea Legii pentru declararea zilei de 27 martie (Ziua Unirii Basarabiei cu România) ca zi de sărbătoare naţională, informează site-ul oficial al Administrației Prezidențiale.

Legea promulgată are o semnificaţie deosebită, aceea de marcare a acestui moment important din istoria României, se arată în comunicatul postat pe site-ul presidency.ro.

 ***

Sfatul Ţării de la Chişinău a hotărât, pe 27 martie 1918, Unirea Basarabiei cu România. Acest act istoric a deschis procesul Marii Uniri, finalizat cu Marea Adunare de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918, când românii din Transilvania, Banat, Maramureş şi Crişana au decis, la rândul lor, Unirea cu ţara, evenimentul de constituire a statului român modern al cărui centenar îl vom sărbători anul viitor.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

6 sate în care să-ți petreci Crăciunul

Tradiții, peisaje unice și mănăstiri monument istoric, toate acestea reprezintă doar câteva din motivele pentru care ar trebui ca sărbătorile de iarnă să fie petrecute în vatra satului. Pentru a omagia toate aceste elemente definitorii…