Administraţia Naţională Apele Române va amplasa sisteme de colectare a PET-urilor în două bazine hidrografice

Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) va amplasa şapte sisteme de colectare a PET-urilor în bazinele hidrografice Someş-Tisa şi Crişuri.

Sistemele de colectare vor fi finanţate din sursele proprii ale ANAR.

„Viiturile lasă întotdeauna tone de deşeuri în urmă şi încarcă apele noastre din nou cu cantităţi uriaşe de plastic. Adesea acordăm sprijin autorităţilor locale în lupta cu acest fenomen implicând de multe ori resurse umane şi financiare foarte mari. De ce se întâmplă acest lucru? Din păcate, rămân tot mai mulţi oameni tributari obiceiului de a aduce gunoiul la râu sau de a-l uita pe malurile apelor”.

„În ciuda apelurilor repetate pe care le adresăm atât autorităţilor responsabile cu salubrizarea apelor în interiorul şi în jurul localităţilor, dar şi riveranilor, deşeurile ajung să plutească pe suprafaţa apelor solicitând intervenţia de urgenţă a echipelor noastre. În caz contrar, gunoaiele amestecate cu materiale lemnoase pot bloca secţiunile de scurgere ale apelor provocând revărsări, dar pot afecta şi funcţionalitatea lucrărilor hidrotehnice”, au transmis pe pagina de Facebook reprezentanţii ANAR.

Foto credit: Facebook / Apele Române

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente