Actorul Jonathan Jackson face un apel public pentru construirea mănăstirii ortodoxe româneşti din Irlanda  

Jonathan Jackson a făcut un apel public la strângerea de fonduri pentru proiectul mănăstirii ortodoxe româneşti din Shannonbridge, Irlanda.

Într-o postare video pe Facebook, actorul american convertit la Ortodoxie, apreciază iniţiativa înfiinţării unui aşezământ monahal în „inima Irlandei” şi îi caracterizează pe promotori drept „nişte oameni minunaţi”.


Mănăstirea este proiectul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale care se află într-o campanie de strângere de fonduri pentru achiziţionarea terenului.

„Au o pagină de strângere de fonduri şi este un lucru minunat ceea ce fac”, spune actorul menţionând că îi cunoaşte personal pe cei care se ocupă de acest proiect.

„Dacă eşti inspirat de ceea ce fac, dacă ai cât de puţin de oferit cred cu sinceritate că va fi o comoară”, a precizat actorul de la Hollywood.


Jonathan Jackson a oferit unul din premiile sale Emmy Mănăstirii Vatoped, în cinstea Maicii Domnului


Terenul se află în Shannonbridge, la câţiva kilometri de situl monastic al Sf. Ciaran de Clonmacnoise, într-un ținut cu multe mănăstiri și sfințit prin nevoințele a mii de monahi în primul mileniu creștin.

Proprietatea aparţine unei comunități catolice care doreşte ca terenul să nu îşi piardă specificul religios după înstrăinare.

În acest sens, deşi proprietatea a fost evaluată la 450.000 euro, preţul de vânzare a fost stabilit la 300.000 euro cu posibilitatea plăţii eşalonate până la finalul anului 2020.

Monahia Iosifia, coordonatoarea campaniei de strângere de fonduri în mediul online, menţionează că obiectivul este strângerea a 250.000 euro.

Mănăstirea va avea trei hramuri: Izvorul Tămăduirii,  Sfântul Ciaran de Clonmacnoise (9 septembrie) şi Soborul tuturor sfinţilor celţi ai Irlandei.

Mănăstirea va fi deschisă oricui, indiferent de naționalitate, limbă, rasă sau vârstă, se menţionează pe pagina dedicată strângerii de fonduri.

Campania online a fost demarată în data de 2 septembrie 2019. Până în prezent au donat 93 de persoane şi s-a strâns suma de 23.220 euro.

Persoanele din Romania NU pot face donaţii pe pagina de GoFundMe deoarece Romania nu se află printre statele care pot accesa platforma. Cei care vor să doneze o pot face în contul deschis în Irlanda sau în cele două conturi (RON şi EUR) din Romania.

Conturi Romania:

Nume: Marina Brolla
Banca: INGB CENTRALA
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB
Cont RON: IBAN: RO69INGB0000999904615996
Cont EUR:  IBAN: RO93INGB0000999909511542

Cont Irlanda

Beneficiar: Romanian Church in Ireland
Banca: Bank of Ireland
IBAN- IE98BOFI 9000 3324 4356 07
BIC – BOFIIE2D
Adresa băncii: 6 Lower O Connell Street, Dublin 1
Adresa beneficiarului: St. John the Baptist Missionary Centre, Drimnagh Castle, Long Mile Road, Dublin 12

Johnatan Jackson

Câştigător a cinci premii Emmy pentru interpretarea din serialul „General Hospital”, cunoscut şi din rolurile pe care le-a avut în alte filme precum „Nashville”, „Tuck Everlasting” sau „Insomnia”, unde a jucat alături de Al Pacino şi Robin Williams, Jonathan Jackson s-a convertit la ortodoxie în urmă cu aproape opt ani.

Jonathan este și vocalistul formației Enation și autor al lucrării „Book of Solace and Madness”, publicată în 2012.

Foto credit: ekklisiaonline.gr

Comentarii Facebook


Știri recente