Jonathan Jackson a oferit unul din premiile sale Emmy Mănăstirii Vatoped, în cinstea Maicii Domnului

Actorul american Jonathan Jackson a oferit marți, când a fost serbată Adormirea Maicii Domnului după calendarul iulian nerevizuit, unul din premiile sale Emmy Mănăstirii Vatoped din Sfântul Munte Athos.

Gestul a fost făcut de actor în timpul unui pelerinaj de cinci zile în Sfântul Munte împreună cu fiul său, în vârstă de opt ani, scrie vimaorthodoxias.gr.

Jonathan Jackson a devenit apropiat de Mănăstirea Vatoped după convertirea sa la ortodoxie, care a avut loc în 2012. Premiul câștigat în anul convertirii sale, l-a donat Mănăstirii Vatoped în semn de recunoștință față de rugăciunile neîncetate ale monahilor de acolo pentru întreaga lume:

Acești oameni își dedică viețile rugăciunii și nu se roagă doar pentru ei, ci cu adevărat se roagă pentru noi toți. Gândindu-mă la toate distrugerile, haosul și mizeria din lume, m-am întrebat cum ar fi această lume fără rugăciunile lor? Am simțit că trebuie să le mulțumesc personal pentru că sunt sigur că rugăciunile lor ajută foarte mult, a declarat actorul.

Statueta a fost înmânată Mitropolitului Alexie de Niceea, în cadrul recepției de după Sfânta Liturghie.

Jonathan Jackson oferind Premiul Emmy Mitropolitului Alexie. Foto: ekklesiaonline.gr

Starețul Efrem al Mănăstirii Vatoped s-a arătat foarte emoționat de gestul actorului și l-a binecuvântat.

Actorul Jonathan Jackson a primit 5 premii Emmy pentru rolul său din serialul General Hospital.

Potrivit Skai.gr, actorul intenționează să realizeze un film despre Părintele Iosif Isihastul (1897-1959), a fost unul dintre cei mai remarcați nevoitori athoniţi din perioada modernă. Filmările vor avea loc în Sfântul Munte și pe insula natală a părintelui: Paros.

Foto credit: ekklisiaonline.gr

Comentarii Facebook


Știri recente