Activități spiritual-culturale de Ziua copilului în Arhiepiscopia Râmnicului

Astăzi, 1 iunie, la centrele parohiale din Arhiepiscopia Râmnicului s-au desfășurat o serie de activități cu tinerii.

Parohia Frâncești I în parteneriat cu Asociația Tinerilor Creștin – Ortodocși din Frâncești, au organizat întâlnirea cu tinerii sub genericul „Lăsați copiii să vină la Mine!”. Începând cu ora 9:00 în Biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” a fost oficiată slujba de Te Deum la care au participat copii din parohie, informează arhiram.ro

La Centrul Catehetic al parohiei s-a derulat și un concurs cu tematică religioasă la care au participat elevi din parohie. Participanții au realizat eseuri cu tema „Mântuitorul Iisus Hristos – model în viața copilului”. Alături de Pr. Ionuț Rădulescu la eveniment a participat și Pr. Constantin Olariu, Inspector pentru catehizarea tineretului care a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului și a Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, oferindu-le tinerilor cărți și iconițe.

Consiliul Parohial împreună cu Asociația Tinerilor Creștin – Ortodocși din Frâncești au oferit daruri și copiilor a 10 familii nevoiașe din comunitate. „Prin aceste activități copiii au învățat să socializeze, să înceapă să-L aibă model pe Hristos Domnul , să mulțumească lui Dumnezeu pentru tot ceea ce au primit și să dăruiască din ceea ce au ei și celor ce sunt în lipsuri”, a precizat Pr. Ionuț Rădulescu.

Parohiile din orașul Băbeni în parteneriat cu Primăria Băbeni și Liceul „George Țărnea” au organizat o serie de activități spirituale, culturale și sportive. Au fost inițiate concursuri de poezie și eseu precum și o serie de activități cu caracter sportiv – cross, handbal și fotbal – la care au participat copii din localitate și din parohiile Frâncești I, Dianu și Stroiești.

Comentarii Facebook


Știri recente