Activităţi social-filantropice şi misionare în Episcopia Caransebeşului

Pe parcursul anului 2014, Complexul de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare“ al Episcopiei Caransebeşului a desfăşurat o intensă şi bogată activitate social-filantropică şi misionară. Astfel, în cadrul aşezământului social funcţionează două centre: „Centrul de zi pentru copii“ şi „Centrul de igienă pentru mamă şi copil“, informează “Ziarul Lumina”.

În anul calendaristic 2014 s-au bucurat de serviciile „Centrului de zi pentru copii“ 57 de copii. În cadrul activităţilor centrului de tip after-school, pe lângă asistenţa la efectuarea temelor, au fost organizate şi desfăşurate diferite activităţi. Au fost organizate două momente festive, cel din preajma praznicului Naşterii Mântuitorului, precum şi cel de la sfârşitul anului şcolar. De asemenea, în luna iunie a fost organizată o excursie la aşezământul monahal de la Poiana Mărului.

„«Centrul de igienă pentru mamă şi copil» din cadrul Complexului de servicii sociale «Sfântul Vasile cel Mare» al Episcopiei Caransebeşului are ca scop major prevenirea abandonării, neglijării şi abuzul asupra copiilor. De serviciile acestuia s-au bucurat în anul 2014 18 mame cu 31 de copii. Dintre acestea, nouă mame, după o perioadă de şedere în centrul nostru, au fost reintegrate familial, o mamă cu doi copii s-au întors pe stradă, neavând o locuinţă stabilă, patru mame s-au mutat în altă parte decât familiile din care au provenit, iar patru mame cu opt copii se află şi în prezent în centrul maternal. Desfăşurăm o strânsă colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, cu Spitalul Municipal din Caransebeş, precum şi cu Poliţia Municipiului Caransebeş. Pe perioada găzduirii în centrul maternal, cuplului mamă-copil i se asigură hrana, menţinerea stării de sănătate, beneficiază de servicii de educaţie şi consiliere, servicii pentru dobândirea deprinderilor de viaţă independente, servicii postrezidenţiale, de integrare profesională, precum şi petrecerea timpului liber“, a precizat părintele Nicolae Codrea, coordonatorul complexului.

Complexul de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare“ funcţionează în cadrul Sectorului social-misionar al Episcopiei Caransebeşului, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, precum şi al Primăriei Municipiului Caransebeş. Totodată, SC TMD Friction România SRL, cu sediul în localitatea Caransebeş, a sponsorizat, atât la finalul anului 2013, cât şi la finalul anului 2014, activităţile aşezământului social.

Comentarii Facebook


Știri recente