Activități social-caritative în Arhiepiscopia Râmnicului

Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” în parteneriat cu Arhiepiscopia Râmnicului, Parohia „Sfântul Apostol Andrei” și Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea au continuat seria activităților sociale pe care le desfășoară în spitalele și centrele de îngrijire din județul Vâlcea, informează arhiram.ro

Miercuri, 12 iunie 2013, organizatorii acestei activități împreună cu cei 25 de voluntari de la parohii și de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” au vizitat Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică din localitatea Băbeni, oferind icoane pentru toate sălile centrului, iconițe și cărți de rugăciune persoanelor asistate și angajaților acestei instituții, precum și alimente și articole de îmbrăcăminte (aproximativ 300 de Kg.).

„Prin vizitele în aceste centre de îngrijire încercăm să identificăm necesitățile acestor persoane și să ne alăturăm efortului depus de personalul centrelor în a-i sprijini pe cei asistați prin oferirea acestor daruri ce constau în alimente, obiecte de îmbrăcăminte, icoane. Ceea ce ne bucură este faptul că nu doar colectăm alimente, îmbrăcăminte și celelalte lucruri, ci reușim să implicăm și pe cei fac aceste acte de milostenie în viața centrelor sociale și în felul acesta trăim sentimentul și bucuria împreunei participări și lucrări. Rolul voluntarilor nu este doar de a ajuta la împărțirea bunurilor întrucât constatăm că prin prezența lor stabilesc o bună comunicare cu aproape toți cei din centru, iar aceasta este de fapt o stare de comuniune și de asumare a suferinței celuilalt.Mulțumim tuturor celor care sprijină și se implică în activitățile pe care le desfășurăm, pentru că în felul acesta reușim să devenim o prezență constantă în mijlocul celor aflați în suferință și nu doar la momentele festive „, a precizat Pr. Prof. Dr. Nicolae Proteasa.

Comentarii Facebook


Știri recente