Activități misionar-educative în parohia Chintinici

În perioada Postului Mare, Liceul Teoretic Roznov, în parteneriat cu parohia Chintinici din Protopopiatul Roznov, a desfășurat o serie de activități prin care și-a propus să-i apropie pe elevi mai mult de tradițiile și istoria locală. Copiii au vizitat muzeul etnografic din sat, au adus bucurie celor bolnavi și neputincioși, oferind pachete la azilul din localitate, și au deprins tainele artei iconografice, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Cele trei proiecte educaționale, „În căutarea satului de altădată”, „Învață-te să dăruiești” și „Trepte spre lumină”, s-au înscris în cadrul parteneriatului și bunei colaborări ce există la Roznov între școală și Biserică și au fost coordonate de prof. de religie Nuța Liche – pictor bisericesc, de prof. înv. primar Alina Vasile, de pr. paroh Iulian Vasile și de directorul Liceului Teoretic Roznov, prof. Oana Ilarie.

De asemenea, în cursul săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, dedicată activităților extrașcolare, mai mulți elevi din Roznov au vizitat Muzeul „Casa Bunicilor”, informându-se asupra tradițiilor și obiceiurilor locale, iar un grup de copii din clasele a III-a și a VI-a a dăruit din puținul lor bolnavilor de la azilul din localitate.

Proiectul „Trepte spre lumină”, ajuns la ediția a III-a, a constat în pictarea unor icoane pe sticlă și realizarea unor imagini pe teme religioase de către elevi din ciclul primar. În prima zi din Săptămâna Mare, activitatea s-a încheiat cu susținerea unui recital de poezii și cântece religioase și cu prezentarea expoziției de icoane. La finalul programului, elevilor participanți li s-au înmânat diplome și pachete cu dulciuri.

Comentarii Facebook


Știri recente