Activități la biblioteca Liceului Ortodox din Oradea

Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea a organizat o serie de activități menite să scoată în evidență importanța bibliotecii școlare în viața celor mici și a celor mari. Un proiect generos, coordonat de prof. Ileana Borș, bibliotecar la Liceul Ortodox orădean, care a cuprins lecturi diverse, concursuri literare și de cultură generală, compunere de scrisori tematice, confecționarea de semne de carte sau ilustrare de postere tematice, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Elevii clasei I A, coordonați de prof. Viorica Brege, au participat la jocul „Comoara ascunsă într-o carte”; colegii lor din clasele I B și I C, împreună cu profesoarele Maria Tirpe, Adriana Pintea și Alina Fiț, au răsfoit enciclopediile bibliotecii; copiii din clasa a II-a A, alături de prof. Florica Hera, au avut parte de concursul de povești „Rățușca cea urâtă”, iar cei din clasa a III-a A, îndrumați de prof. Ana Muscaș, s-au întrecut în realizarea unor semne de carte.

Biblioteca s-a bucurat și de câteva povești și poezii scrise de elevii Louis Copil, Jasmine Ilisie, Patricia Restea și Dănuț Avram, din clasa a II-a B, alternativa educațională „step by step”. Elevii acestei clase au compus scrisori pentru colegii lor din Anglia, în cadrul unui parteneriat realizat prin biblioteca școlii, de profesoarele Elena Iacob și Veronica Isdrăilă. Elevii din clasa a IV-a C, alături de profesoarele Ramona Erdeli și Carla Istvanovics, s-au delectat la spectacolul „20.000 de leghe sub mări”, prezentare 3D, excelent realizată de actorii Teatrului „Arcadia” din Oradea. Elevii din clasele gimnaziale s-au întâlnit la bibliotecă pentru concursuri de literatură și cultură generală și au realizat desene și picturi inspirate din cărți de basme.

Comentarii Facebook


Știri recente