Activități interactive şi educative la Centrul „Best Life” din Craiova

Copiii din cadrul Centrului social multifuncțional „Best Life”, coordonat de Arhiepiscopia Craiovei, participă în lunile de vară la o serie de activități recreative și educaționale, în colaborare cu instituțiile de cultură craiovene, informează site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei.

Atelierele mobile „Caravana culturală – Muzeul în călătorie”

Printr-o colaborare de tradiție cu Muzeul Olteniei, beneficiarii Centrului social „Best Life” sunt implicați, începând cu această lună, în atelierele mobile „Caravana culturală – Muzeul în călătorie”, desfăşurate cu sprijinul Consiliului Județean Dolj. În cadrul acestora, copiii au început deja activitățile de pictură de pânză, pe căni din lut, de realizare a unor lucrări de creație prin colaj urmând să realizeze măști tradiționale. Activitățile au loc la Secția de Etnografie și sunt coordonate de Carmen Păun, muzeograf. Copii au avut de asemenea prilejul în această lună de a viziona expozițiile găzduite de Secția de Etnografie, fiind îndrumați de muzeograful Irinel Cănureci.

Alături de copii s-a aflat și șeful Secției de Etnografie, Cornel Bălosu, care i-a antrenat într-o serie de discutii folositoare despre satul tradițional și identitatea noastră românească. Tot la Secția de Etnografie, copiii sunt implicații în această perioadă într-un atelier de confecționare bijuterii, coordonat de Costinela Iacob.

Sesiuni informative și ateliere media

Copiii Centrului „Best Life” vor participa şi la ateliere de fotojurnalism coordonate de Remus Nicolae Badea din cadrul Agenției Naționale de Presă Agerpress. Fotojurnalistul le va preda noțiuni de fotografie artistică și informaţii generale de jurnalism.

Copiii sunt foarte curioși, învață foarte repede și atunci trebuie să le explici și să le arăți cum lucrezi, cu ce lucrezi, poate așa vin din urmă viitorii profesioniști pe fotografie sau imagine video. Am ales să fac voluntariat pentru copii pentru că îmi place să împărtășesc din experiența mea și celor mai mici. Îmi plac foarte mult copiii pentru că sunt receptivi, sunt curioși și în primul rând pentru că vreau să îi ajut. Pe copiii de aici îi cunosc demult, pentru că nu este pentru prima dată când vin. Mi-am dorit să îi învăț pe copii ceea ce știu eu și am acumulat în timp, a evidenţiat Remus Badea Nicolae.

Centrul social multifuncțional „Best Life” pentru copiii dezavantajați social al Arhiepiscopiei Craiovei oferă servicii sociale și educaționale copiilor care provin din familii aflate în dificultate. Aici, beneficiarii primesc din partea specialiștilor Centrului sprijin în efectuarea temelor școlare, meditații la Limba Engleză și Limba Franceză și sunt implicați în activități cultural- educative și recreative.

În vacanța de vară lucrăm cu cei mici temele de vacanță pe care le au de pregătit pentru această perioadă, avem în program mai multe activități educative și de recreere, precum sesiuni de informare pe diverse teme de interes și folos pentru ei, vizionare desene educative, vizite la instituții culturale din Craiova, activități sportive, atât în aer liber, cât și în sala de sport a Centrului, a spus Loredana Nisipașu, educator în cadrul Centrului social pentru copii „Best Life”.

***

Prevenirea abandonului școlar și a comportamentului deviant prin furnizarea unor servicii sociale, educaționale și psihologice și prestarea unor servicii relaționate cu nevoile copilului și familiei din care fac parte reprezintă scopul Centrului social multifuncțional „BEST LIFE”.

Serviciile educaționale acordate constau în: suport educațional diferențiat, în funcție de nivelul de achiziție al fiecărui copil; meditații școlare – sprijin în efectuarea temelor școlare; educarea de talente – implicarea copiilor în activități artistice care țin cont de talentele manifeste ale copiilor, de aptitudinile și orientările lor artistice și culturale (activități de pictură, modelaj, colaj, muzică, teatru, limbi străine etc.); educație religioasă și asistență spirituală; educație pentru societate.

2

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente