Activităţi duhovniceşti la Centrul de Plasament din Orlat

Reprezentanţii Departamentului social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului i-au vizitat pe copiii de la Centrul de Plasament din Orlat, judeţul Sibiu. Delegaţia eparhială a oferit daruri acestor copii, i-au spovedit, au oficiat o slujbă de binecuvântare şi au transmis binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, informează „Ziarul Lumina”.

Centrul de Plasament de la Orlat este mereu în atenţia Departamentului social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului. Periodic, reprezentanţii instituţiei vin aici pentru a le oferi copiilor asistenţă religioasă, daruri şi pentru a-i încuraja să înveţe, să meargă la şcoală şi să-şi croiască un drum în viaţă. La sărbătorile mari, copiii din Orlat beneficiază de excursii şi daruri din partea Arhiepiscopiei Sibiului, astfel încât lipsa părinţilor şi a atmosferei din familie să fie suplinită de o atenţie deosebită din partea Bisericii şi a oamenilor cu suflet mare.

Vizita de miercuri, 11 martie, a făcut parte din proiectul destinat copiilor abandonaţi de părinţi şi aflaţi în grija instituţiilor de Stat. Din delegaţia Departamentului social au făcut parte consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Nicolae Rusu, inspectorul social pr. Tiberiu Kiss şi arhidiaconul Chiril Socaciu. De asemenea, au fost prezenţi şi cei doi preoţi din localitatea Orlat, părintele Radu Bot şi părintele Lucian Chiţu.

„Atenţia Părintelui nostru Mitropolit Laurenţiu faţă de copiii orfani şi abandonaţi este permanentă şi, de aceea, astăzi am fost delegaţi special la Centrul de Plasament din Orlat pentru a le aduce un cuvânt de binecuvântare, prin care le-am amintit că Sfânta Fecioară Maria este mama tuturor, chiar şi a celor fără mamă lângă ei. Le-am vorbit despre îngerul păzitor şi i-am îndemnat să fie buni, ascultători, silitori la şcoală şi, nu în ultimul rând, să facă bucurie educatorilor şi Bisericii“, ne-a spus pr. Nicolae Rusu.

Colaborare rodnică

La activitatea de miercuri au fost prezenţi conducerea instituţiei şi o parte din personalul de îngrijire. Colaborarea între Departamentul social şi Centrul de Plasament din Orlat este veche, iar cei peste 100 de copii îngrijiţi aici beneficiază de mai multe activităţi educative, catehetice şi religioase.

„Ne bucurăm că Biserica se gândeşte permanent la copiii din centrele de plasament, ne bucurăm că la fiecare sărbătoare şi cu alte ocazii ne vizitează şi ne aduc daruri, aducându-le astfel o bucurie în suflet. Sperăm ca şi în perioada următoare să continue astfel de activităţi“, a spus directorul instituţiei, Daniela Neguţ.

La final, copiii care au dorit au avut posibilitatea să se spovedească la preoţii care i-au vizitat, iar în zilele următoare vor primi Sfânta Împărtăşanie la una dintre bisericile din localitate. În preajma Sfintelor Paşti, Departamentul social va organiza o excursie de o zi pentru copiii din Centrul de Plasament din Orlat, cuprinzând obiectivele turistice din Sibiu şi împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente