Activităţi dedicate Centenarului Marii Uniri la Chicago, în Duminica Ortodoxiei

Centenarul Marii Uniri Chicago (2)

Catedrala din Chicago a fost duminică gazda unui program dedicat Centenarului Marii Uniri pregătit de copii și adulți din cadrul Eparhiei. Manifestarea a rememorat momentul Adunării de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918 și a evidenţiat unele dintre personalitățile care au contribuit la împlinirea acestui act istoric. Evenimentul a precedat Liturghia arhierească oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae.

În omilia sa, Ierarhul a evidenţiat semnificația Duminicii Ortodoxiei, prezentând principalele idei ale Pastoralei Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În cursul serii, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi a fost invitat să predice la parohia sârbă Sf. Gheorghe din Schererville, Indiana de către Asociația clerului ortodox din nord-vestul statului Indiana.

IPS Nicolae a vorbit despre cinstirea care se cuvine icoanelor, cinstire bazată pe Întruparea Fiului lui Dumnezeu. „Această cinstire este o chemare la sfințenie, chemare împlinită de sfinții Bisericii reprezentați în icoane”, a explicat Înaltpreasfinţia Sa.

La sfârşitul slujbei Vecerniei, a fost citit Sinodiconul Ortodoxiei, mărturisirea comună a dreptei credinţe, apoi a avut loc o procesiune cu sfintele icoane.

De asemenea, ierarhii şi clericii din zona Chicago au participat la vecernia pan-ortodoxă oficiată cu prilejul sărbătorii Duminicii Ortodoxiei în biserica Sf. Împărați Constantin și Elena din Palos Hills, Illinois. Omilia a fost rostită de Pr. Patrick Reardon de la parohia antiohiană Toți Sfinții din Chicago.

Răspunsurile au fost oferite de corul pan-ortodox din Chicago, dirijat de doamna Gordana Trbuhovich în limbile engleză, greacă, slavonă, română şi arabă.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă a celor două Americi

Comentarii Facebook


Știri recente