Activități cu copiii în Parohia Nașterea Domnului din Cluj Napoca

La Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, se desfășoară în perioada februarie-iunie proiectul „Copiii: mâinile lui Hristos!”, ediția a V-a, care cuprinde o serie de ateliere de pictură, lucru manual, expoziții și concursul literar-religios „Bucuria sărbătorii Bunei Vestiri”, aflat la a V-a ediție, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Fiecare activitate din cadrul proiectului „Copiii: mâinile lui Hristos” este finalizată printr-o expoziție cu vânzare, iar fondurile rezultate vor fi utilizate pentru organizarea unui pelerinaj cu copiii la mănăstiri. Totodată, se vor organiza acțiuni caritabile pentru copiii și vârstnicii instituționalizați. Activitățile se adresează în special copiilor din clasele III-VIII de la Școala „Constantin Brâncuși”, condusă de prof. Eugenia Marcu, precum și tuturor copiilor doritori. Proiectul are mai multe secțiuni: realizarea de mărțișoare, concursul literar „Bucuria Bunei Vestiri”, adresat elevilor din clasele III-XII, cu tema „Împlinirea Bunei Vestiri în viața Sfinților Împărați Constantin și Elena”, expoziție de creații plastice, icoane pe sticlă, program de încondeiere a ouălor, pelerinaj la mănăstiri și activitatea caritabilă ce va avea loc în luna mai.

Proiectul se va finaliza cu o expoziție de fotografii „Copiii în Biserică”, pe 13 iunie, care va cuprinde imagini de la toate evenimentele la care au participat copiii, în cadrul proiectului.

„Prin toate aceste activități încercăm să-i învățăm pe cei mici ce înseamnă milostenia și fapta bună, făcută din rodul lucrului mâinilor lor, să le insuflăm dragostea pentru frumos, pentru munca bine făcută, cu răbdare, și astfel să urmeze și ei îndemnul Mântuitorului, de a-L iubi pe El prin împlinirea poruncilor Lui și prin iubirea de aproapele nostru aflat în lipsuri materiale, în suferință sufletească și trupească”, a precizat preotul paroh Nicolae Buda.

Comentarii Facebook


Știri recente