Activități ale elevilor seminariști din Timișoara

Sâmbătă, 23 martie 2013, corul Liceului Pedagogic „Carmen Sylva”, profilul vocațional teologic-ortodox, dirijat de profesor Florin Nicolae Șincari a participat la Concursul Național Coral, categoria licee, etapa județeană, ediția 2013, informează mitropolia-banatului.ro

Evenimentul s-a desfășurat la Colegiul Național „Ion Vidu” din Timișoara și a fost organizat de Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului în colaborare Inspectoratul Școlar Județean Timiș. În cadrul concursului au mai participat corul Liceului Teologic Logos și corul Liceului Teoretic Gătaia.

„Prin organizarea acestor concursuri se urmărește familiarizarea elevilor cu acest gen de muzică și dezvoltarea activității corale în școlile și liceele din județul Timiș. Corul Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” participă la acest concurs din anul 2001. La fiecare participare în cadrul etapelor județene a ocupat locul I. Bucuria elevilor este foarte mare pentru că a fost depusă o muncă intensă care impune multe sacrificii, două repetiții pe săptămână, iar în ultima săptămână în fiecare zi. Am ocupat locul I și ne-am calificat la faza zonală care se va desfășura în 20 aprilie la Timișoara, la care participă județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Alba-Iulia și Hunedoara”, a precizat Florin Nicolae Șincari, profesor de muzică în cadrul liceului.

Competiția pentru învățământul preuniversitar liceal se desfășoară odată la doi ani. De asemenea, la praznicul Bunei Vestiri, elevii celor 4 clase de la profilul vocațional teologic ortodox al Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara au participat la Sfânta Liturghie oficiată la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a parohiei Tmișoara-Viile Fabric.

Cu acest prilej corul a dat răspunsurile liturgice, iar la finalul slujbei a susținut un recital de cântece specifice perioadei Postului Mare. În perioada Postului Mare elevii seminariști participă la Liturghia Darurilor mai înainte Sfințite oficiată de către părinții profesori la capela liceului cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” în fiecare zi de miercuri.

Comentarii Facebook


Știri recente