Activități ale Centrului de tineret „Sfântul Ierarh Nicolae” din Reșița

Tinerii și copiii de la Centrul de tineret „Sfântul Ierarh Nicolae” din Reșița au adus bucurie în sufletele mamelor cu ocazia sărbătorii primăverii, 8 martie. Astfel, coordonați de profesoarele Ioana Hațegan, Nona Schinteie și Crina Imbrescu. ei s-au întrunit în săptămâna premergătoare acestei zile, ca să confecționeze felicitări și să pregătească buchete de flori, Mamele au fost impresionate de copiii sâmbătă, 7 martie, atunci când aceștia au venit acasă cu micile cadouri.

După Sfânta Liturghie, din ziua de 8 martie, în cadrul căreia mulți dintre tineri s-au împărtășit cu Sfintele Taine, a fost organizată și o expoziție cu vânzare a felicitărilor pe care copiii le-au confecționat pe lângă cele oferite mamelor. Banii adunați îi vor ajuta pe tineri și copii să viziteze anul acesta mai multe mănăstiri din județul Caraș-Severin și nu numai. În perioada următoare, coordonatorii, împreună cu tinerii, vor pregăti pricesne și o piesă de teatru pentru sărbătoarea Sfintelor Paști.

„Ne bucurăm că acest nucleu de tineri, mai ales în această perioadă de post, se adună în tinda Bisericii să desfășoare diferite activități educative şi artistice. Împreună cu ei, zilele trecute am efectuat și un pelerinaj la Mănăstirea Brebu, iar unul dintre copii chiar a participat și la faza judeţeană a Olimpiadei de religie, calificându-se pe locul doi”, a subliniat părintele Claudiu Ciorogariu, coordonatorul centrului de tineret.

Copiii și tinerii de la Centrul de tineret „Sfântul Ierarh Nicolae” își desfășoară activitățile într-o sală special amenajată în curtea bisericii Parohiei „Schimbarea la Față” din cartierul Govândari al municipiului Reșița. Prin atelierele, spectacolele și manifestările artistice, întâlniri pe diverse teme, tabere sau excursii tematice și nu în ultimul rând acțiuni comune de participare la sfintele slujbe, centrul are scopul de a-i aduce pe cei tineri mai aproape de valorile Bisericii noastre.

(Articol realizat de Diac. Pavel Canea)

Comentarii Facebook


Știri recente