Activitate socio-educațională în cadrul Proiectului Forte la Galați

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în perioada 8-9 iulie 2013, Așezământul socio-medical „Sf. M. Mc. Pantelimon” – Lacu Sărat a fost gazda unor activități socio-educaționale, la care au participat copii din centrele sociale ale Eparhiei, instructori de educație, voluntari, precum și persoane care sprijină activitățile social-filantropice, după cum a precizat Diac. Ionuț Cășuneanu, coordonator regional în cadrul Proiectului FORTE.

Ziua de 8 iulie a fost rezervată activităților recreative și educaționale, în cadrul a trei ateliere de lucru: de pictură, de împletit și origami.

În data de 9 iulie, obiectele realizate, precum și cele existente deja în cadrul fiecărei instituții de asistență socială, au fost expuse într-o gală festivă de prezentare, la care au participat, preoți din administrația eparhială și din parohii, coordonatori ai centrelor sociale, invitați din partea autorităților locale, precum și alte persoane care sprijină material și financiar activitatea filantropică.

La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai Muzeului de Istorie din Galați care au completat expoziția cu principalele descoperiri arheologice identificate pe teritoriul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La final, Corul „Ortodoxia” al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a susținut un concert de muzică bizantină.

Aceste activități se încadrează în șirul evenimentelor programate în cadrul proiectului FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social care este implementat de Federația Filantropia împreună cu Patriarhia Română, Instituto de Formation Integral (IFI) și SC Global Commercium Development SRL, fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Comentarii Facebook


Știri recente