Activitate social-filantropică la Brăila

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Capela „Sfinții 40 de Mucenici” din municipiul Brăila s-a desfășurat, astăzi, 2 aprilie 2013, o activitate social-filantropică adresată copiilor și tinerilor cu dizabilități din mai multe centre și asociații de îngrijire a persoanelor cu dizabilități, a precizat Părintele Molocea Gabriel.

Evenimentul, intitulat sugestiv „Să oferim cu dragoste!”, face parte din calendarul activităților incluse în Proiectul educațional interjudețean „Copil prietenos, om frumos” pe care Grădinițele nr. 2 și nr. 7 din municipiul Brăila, în parteneriat cu alte 9 instituții de învățământ din Galați și Brăila, l-au demarat în luna septembrie 2012.

În acest context, în cadrul săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun!” cei 65 de copii ai celor două grădinițe, însoțiți de părinți și de cadrele didactice, au participat la o slujbă de mulțumire în Capela „Sf. 40 de Mucenici”, capelă frecventată de persoanele hipoacuzice și cu dizabilități din Brăila.

La programul liturgic au fost prezenți peste 45 de copii și tineri din cadrul Asociațiilor „Trebuie!” și „Speranța”, aceștia primind pachete cu articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, jucării , alimente și obiecte igienico-sanitare de primă necesitate.

În încheiere, copiilor prezenți le-au fost oferite iconițe și cărți de rugăciuni.

Activitatea social-filantropică a continuat prin oferirea de daruri și persoanelor cu dizabilități în formă severă aflate la „Centrul de Îngrijire și Asistență” din Brăila.

Proiectul educațional „Copil prietenos, om frumos”, s-a născut din dorința cadrelor didactice organizatoare de a-i învăța pe copii să trăiască în armonie cu cei din jurul lor, să-și dezvolte stări afective pozitive și să-și poată descoperi abilitatea de comunicare interpersonală.

Comentarii Facebook


Știri recente