Activitate educativă la Parohia Ingolstadt. Copiii au deprins tehnica picturii pe sticlă

atelier pictură 2

Parohia ortodoxă românească din Ingolstadt, Germania, a organizat sâmbăta trecută un atelier de pictură. Activitatea a fost dedicată celor peste 20 de copii care frecventează Şcoala parohială şi a avut loc în sala din vecinătatea bisericii.

În cadrul activităţii din 18 februarie 2017, copiii, cu vârste între 4 şi 12 ani, au învăţat să picteze icoane pe sticlă. În demersul lor au fost îndrumaţi de personal autorizat din domeniul picturii bisericeşti. Maica Marina Muntean, egumena mănăstirii Sf. Brâncoveni din Nurenberg, a fost cea care le-a explicat micilor iconari tehnica picturii pe sticlă.

Maica este egumena Mănăstirii Sfinții Martiri Brâncoveni din Mitropolia noastră și este atestată de Patriarhia Română ca pictor iconar, având ucenici atât români cât şi germani, a transmis părintele paroh Iulian Mihai.

Cu răbdare și minuțiozitate, ea i-a învățat tehnica picturii pe sticlă. Copiii s-au mobilizat și au pictat icoane cu chipul Maicii Domnului și al Mântuitorului Iisus Hristos. Unii dintre ei au ales să redea și chipul Sf. Cuv. Parascheva, precum şi al Sf. Ioan Botezătorul, a relatat părintele paroh.

Evenimentul a fost precedat de oficierea Sfintei Liturghii.

Momentul de bucurie al tinerilor iconari a fost precedat de un altul înălțător sufletește. Ei au participat la Sfânta Liturghie oficiată în biserica din Ingolstadt unde sunt în comuniune liturgică duminică de duminică, a spus părintele Iulian.

Atelierul de pictură face parte din activităţile desfăşurate în cadrul Şcolii parohiale. Următoarea întâlnire va avea loc în data de 18 martie 2017. Obiectivul activităţii va fi confecționarea de mărțișoare.

Copiii pot fi înscriși prin email la adresa [email protected] până cel târziu în data de 11.03.2017. Numărul locurilor este limitat, iar copiii sunt așteptați cu drag!

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente