Activitate catehetică la biserica „Ziua Crucii” din Craiova

La biserica „Ziua Crucii” din Craiova a avut loc recent întâlnirea grupului de cateheză „Sfântul Ambrozie cel Mare”. Tema discuţiei a fost „Respectul de sine şi respectul faţă de ceilalţi”, informează site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei. Alături de preotul coordonator, Marius Bârlădeanu, au participat peste 20 de credincioşi ai parohiei Rovine.

La începutul discuţiilor, preotul Marius Bârlădeanu a evidenţiat importanţa respectului ca formă de convieţuire.

Cuvântul „mulţumesc” lipseşte de cele mai multe ori cu desăvârşire şi nici măcar nu se mai răspunde la salut. Ce este aşadar respectul? El reprezintă în fapt o stare firească, ce vine din interiorul nostru. Este sentimentul de stimă, de consideraţie sau preţuire deosebită pe care îl acordăm fără vreo reţinere celui de lângă noi. Respectul este cel mai elegant mod de a-ţi arăta preţuirea şi aprecierea faţă de cineva. Atunci când vine în raport cu sinele fiecăruia, respectul înseamnă obligaţia morală de a-ţi respecta cuvântul dat, de a-ţi păstra promisiunile făcute. Este starea firească în care ne este interzis să fim răutăcioşi sau îngâmfaţi. Respectul faţă de sine mai este şi atunci când ne îngrijim de felul cum arătăm, cum ne îmbrăcăm sau cum vorbim în prezenţa celorlalţi. Misiunea Bisericii este să modeleze acest respect, să-l umple de dragoste şi preţuire creştinească. Ea trebuie să-i înveţe pe oameni să coexiste, să lucreze împreună darul nepreţuit al mântuirii şi să se bucure de prezenţa nemijlocită a Mântuitorului Hristos, a spus preotul Bârlădeanu.

Lucrarea de catehizare reprezintă o prioritate în parohia Rovine. În acest sens anul trecut a fost înfiinţat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, Grupul „Sfântul Ambrozie cel Mare”, coordonat de preotul Marius Bârlădeanu şi susţinut de pr. Titu Manasia, parohul Bisericii „Ziua Crucii”. Activitatea celor peste 25 de membrii nu se rezumă doar la lecţiile de cateheză, aceştia îngrijindu-se şi de misiunea social-filantropică din parohie.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente