Acțiune social-filantropică la Penitenciarul Mărgineni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, în cadrul unui proiect de colaborare dintre Arhiepiscopia Târgoviștei și Penitenciarul Mărgineni, joi, 25 aprilie 2013, a avut loc o acțiune social-filantropică, desfășurată la clubul penitenciarului, prin intermediul Protoieriei Târgoviște Sud, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Acțiunea a constat în oferirea unor daruri alimentare deținuților care nu au aparținători și minorilor aflați în detenție preventivă. Aceste daruri au fost strânse cu ajutorul credincioșilor din parohiile învecinate instituției judiciare, și anume: I.L. Caragiale, Vlădeni și Mărginenii de Sus.

În cadrul acțiunii, care a debutat cu prezentarea mesajului Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, de către protoiereul Protoieriei Târgoviște Sud, care a susținut și o meditație pascală, iar, apoi, membrii Cenaclului „Nichita Stănescu”, al penitenciarului, au susținut un program artistic, care a cuprins poezii religioase și cântece pascale.

În această perioadă pre-pascală, Arhiepiscopia Târgoviștei desfășoară diverse activități social-filantropice și caritative, care au ca scop aprofundarea sensului Învierii Domnului, ca dar oferit de Dumnezeu pentru mântuirea noastră, dar și promovarea Evangheliei lui Hristos, prin intermediul diferitelor ocazii pastorale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…