Acțiune social-filantropică de Sfintele Paști la Arhiepiscopia Râmnicului

În preajma Sărbătorilor Învierii Domnului, Arhiepiscopia Râmnicului desfășoară o serie de acțiuni social – filantropice cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului. Aceste acțiuni constau în pregătirea duhovnicească (spovedire și împărtășire) a unor persoane neajutorate și asistate, bătrânii și copii din centrele speciale precum și împărțirea unor pachete ce cuprind alimente și îmbrăcăminte, informează arhiram.ro.

Liga Femeilor Creștin Ortodoxe din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului desfășoară în aceste zile, începând de astăzi, 30 aprilie, o amplă acțiune socială la sediul organizației aflat în incinta Centrului Eparhial dăruind ajutoare, pachete cu alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, dulciuri și jucării la peste 250 de familii defavorizate din județul Vâlcea.

Acțiunea a fost coordonată de psiholog Maria Popescu, președinta Ligii Femeilor Creștin -Ortodoxe, iar beneficiarii au fost persoanele cu o situație materială și socială precară aflate în evidențele organizației. Reprezentantele organizației aduc mulțumiri tuturor celor care au contribuit la această acțiune. „În acest demers am fost ajutate de către Societatea comercială „Boromir Ind S.R.L.”, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, precum și alte persoane care au dorit să rămână anonime. O contribuție financiară și în articole de îmbrăcăminte și încălțăminte au avut ca în fiecare an și membrele asociației noastre.”, a spus președinta Ligii.

Tot în această perioadă sectorul social-filantropic din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului va împărții ajutoare la centrele de bătrâni și asistați sociali din Vărzaru-Milcoiu, Drăgășani și Lungești – Mamu.

Arhiepiscopia Râmnicului deține și o cantină socială în incinta centrului Eparhial, unde servesc masa zilnic peste 100 de persoane cu situație materială precară, care cu ocazia Marelui Praznic al Învierii Domnului vor primii pachete cu alimente.

Comentarii Facebook


Știri recente