Acțiune social-culturală la Centrul de Îngrijire și Asistență de la Zătreni

La Centrul de Îngrijire și Asistență Zătreni s-a desfășurat joi, 3 octombrie 2013, manifestarea „Iubirea de aproapele meu” organizată de Societatea Culturală ” Anton Pann” Vâlcea , Biblioteca Județeană ” Antim Ivireanul” Vâlcea – Secția Împrumut Carte pentru Adulți, Sala de Lectură, Secția Etnografie și Folclor, Liga Femeilor Creștin Ortodoxe – Filiala Vâlcea, Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Râmnicu Vâlcea în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea.

Pornind de la preceptele biblice „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” ( Mt. 22, 39) și „Ce-i folosește omului să câștige lumea întreagă, dacă-și pierde sufletul? (Marcu 8, 36-37), Pr. Ilie Ivan, parohul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Râmnicu Vâlcea, Prof. Nicolae Dinescu – președinte Societatea Culturală „Anton Pann”, Ion Măldărăscu – istoric, Gigi Poșircă – poet, Tatiana Mărcoianu – interpret muzică populară, Domnii Iulian Comănescu, Paul Stănișor și Nicu Cismaru, șiZenovia Zamfir – scriitor, membră a Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe – Filiala Vâlcea și inițiatoare a proiectului, au adus o undă de bucurie persoanelor aflate în Centrul de Îngrijire și Asistență de la Zătreni oferindu-le alimente, încălțăminte, haine dar și un mic program artistic.

În cadrul întrunirii invitații au vorbit despre Dumnezeu, despre „iubirea de aproapele”, despre suferință și despre noblețea sufletească. La final, un spectacol de muzică și poezie a făcut să vibreze de bucurie inimile tuturor celor prezenți: invitați, asistați sociali, cadre medicale și angajați ai centrului de Îngrijire și Asistență.

„Uneori suntem prea grăbiți, suntem prea stresați pentru un răsărit de soare, un zâmbet de copil, pentru a privi în jurul nostru câtă frumusețe ne-a dăruit Bunul Dumnezeu. Alteori, copleșiți de problemele personale uităm că în jurul nostru sunt semeni aflați în suferință. Aici la Centrul Social l-am întâlnit pe părintele Iov Pătrașcu, care deși imobilizat în scaunul cu rotile a învățat singur să citească, să comunice cu cei din jur folosind calculatorul , tastând literele cu degetele de la picioare. Impresionantă și emoționantă povestea sa de viață.”, a spus scriitoarea Zenovia Zamfir, membră a Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea.

Comentarii Facebook


Știri recente