Acțiune filantropică a Centrului Sfântul Mina

Centrul de asistență socială și îngrijire la domiciliu „Sfântul Mina” al Fundației „Solidaritate și Speranță” (FSS) a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, în colaborare cu parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” – Flora din Iași, a organizat ieri o acțiune filantropică pentru bătrânii nevoiași, singuri și bolnavi, informează „Ziarul Lumina”.

Vârstnicii, beneficiari ai Centrului „Sfântul Mina”, au primit un dar, constând în alimente și dulciuri, dar și o floare pentru a simți în inimi bucuria primăverii. După cum ne-a relatat Mihaela Maxim, referent marketing în cadrul FSS, vizita la bătrânii din Tătărași a fost posibilă prin susținerea părintelui paroh Dumitru Boboc și prin participarea unui grup de studenți din anul II de la Secția Teologie socială a Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, coordonați de conf. dr. Carmen Gabriela Lăzăreanu. Oamenii au primit cu mulțumire darurile și s-au bucurat mult pentru că tinerii teologi le-au călcat pragul pentru a arăta că le pasă de singurătatea și suferința cu care se confruntă.

„Dorința noastră este de întărire a relațiilor de colaborare a comunităților parohiale din Iași, pentru ca împreună să lucrăm pentru binele celor lipsiți”, a adăugat Cătălina Fădur, coordonator al Centrului „Sfântul Mina”. În luna martie a anului trecut, FSS din Iași a mai derulat o astfel de activitate filantropică în colaborare cu mai multe parohii ieșene.

Comentarii Facebook


Știri recente