Acțiune de socializare pentru copiii Centrului social Aripi de Lumină

Copiii de la Centrul social de zi „Aripi de Lumină”, patronat de Mitropolia Olteniei prin Asociația Vasiliada, au participat săptămâna aceasta la o acțiune de socializare organizată la Colegiul National Economic „Gheorghe Chițu” din Craiova. Cu acest prilej, alături de colegii lor mai mari, copiii au pregătit prăjituri de post și alte preparate alimentare, activitate care s-a desfășurat în cadrul unui parteneriat educațional încheiat în anul 2009, între Centrul „Aripi de Lumină” și Colegiul Național „Gheorghe Chițu”.

„Sub îndrumarea doamnelor profesoare de la Colegiul „Gheorghe Chițu”, copiii au pregătit împreună sandwich-uri, după care le-au ornat, produse de post, cornulețe și fursecuri cu diferite forme, precum steluțe, inimioare, fluturași. Activitatea a fost întâmpinată de către micuți cu mult entuziasm, au interrelaționat, au socializat, s-a creat o atmosferă destinsă, relaxantă. Copiii au participat cu interes, curiozitate, exersându-și astfel abilitățile practice și de comunicare, s-au stabilit relații de prietenie și colaborare foarte frumoase”, a precizat Renata Banescu, psihopedagog la Centrul pentru copii „Aripi de Lumină”.

De cum au fost întâmpinați de către prietenii lor mai mari, copiii și-au arătat nerăbdarea de a începe lucrul. Astfel că, dând dovadă de creativitate și fiind dornici de a prepara prăjituri cât mai gustoase, micuții au întins aluatul, l-au porționat cu forme speciale, au schimbat opinii cu privire la cunoștințele despre rețetele acestor acestor produse de post. „A fost minunat, mi-a placut rolul de bucătăreasă, pentru câteva ore, mai ales că am avut așa colegi deosebiți. Nici nu am simțit când a trecut timpul, așa bine m-am simțit, ca într-o mare familie”, a mărturisit Mădălina, de 13 ani. Cristina a fost la fel de încântată de rezultatul muncii sale și spune că se va implica în acțiunile Centrului ori de câte ori va avea ocazia. „Au fost câteva ore de relaxare, de voie bună, în care am și învățat câteva din secretele unor prăjituri delicioase. Am descoperit că într-adevăr îmi place să lucrez la bucătărie, și cu siguranță mama mea va fi fericită când îi voi povesti acasă cum mi-am petrecut ziua și, mai ales, când o voi ajuta la bucătărie”, a adăugat Cristina, de 13 ani.

Cadrele didactice din cadrul Colegiului spun că parteneriatul dintre cele două unități educaționale are la bază o serie de activități, printre care vizite la teatru și la muzeu. „Elevii noștri participă cu bucurie la aceste acțiuni pentru că se întâlnesc cu colegii lor mai mici, îi invață rețete de bucătărie, confecționează împreună diverse obiecte, au mers la teatru, vom ajunge la muzeu, acestea fiind câteva dintre programele educaționale inițiate”, a subliniat Ana Paraschivescu, profesoară de Limba și literatura română la Colegiul „Gheorghe Chițu”.

Comentarii Facebook


Știri recente