Acțiune de prevenire a exploatării prin muncă, la Timișoara

În sala de festivități a Centrului eparhial din Timișoara a avut loc luni, 8 iulie, dezbaterea privind campania de prevenire a exploatării prin muncă a persoanelor vulnerabile. La eveniment au participat 13 beneficiari ai Fundației Filantropia Timișoara, care au urmat cursurile de calificare în diverse meserii prin proiectul „Centrele de Incluziune Socială”, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Prezentarea informațiilor cuprinse în campania „A munci este un drept, a exploata munca este infracțiune!” a fost susținută de reprezentanți ai Fundației Filantropia Timișoara și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Timiș. În cadrul întâlnirii au fost distribuite materiale informative și au fost aplicate chestionare în scopul evaluării beneficiarilor cu privire la cunoștințele legate de fenomenul exploatării prin muncă. „Suntem aici pentru a prezenta o activitate în cadrul unei campanii internaționale de prevenire a exploatării prin muncă, care se derulează sub sloganul «A munci este un drept, a exploata munca este infracțiune!» Ne-am gândit că această campanie este foarte importantă pentru a informa în special persoanele vulnerabile, iar beneficiarii prezenți la această întâlnire sunt și beneficiari ai Centrului de Incluziune Socială din cadrul Fundației Filantropia Timișoara. Aceste persoane au urmat un curs de calificare profesională și practic sunt în căutarea unui loc de muncă. Acțiunea de informare este binevenită și pentru oamenii care doresc să plece la muncă în străinătate, pentru că statisticile ne spun că foarte multe persoane din județul Timiș au fost exploatate prin muncă, iar câteva dintre aceste persoane au ajuns să fie asistate de Fundația Filantropia Timișoara”, a precizat Ana-Maria Cordun, reprezentant al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

De asemenea, s-a urmărit informarea beneficiarilor cu privire la riscurile asociate exploatării prin muncă, condițiile de muncă din țările de destinație, precum și dimensiunea și formele de manifestare ale traficului de persoane. „Urmărind întrebările venite din partea beneficiarilor și răspunsurile completate în chestionarele aplicate, s-a evidențiat faptul că beneficiarii au înțeles care sunt riscurile exploatării prin muncă și metodele prin care pot obține informații despre agențiile sau firmele angajatoare”, a declarat Alina Lozici, asistent social în cadrul Fundației Filantropia Timișoara. Delegatul Centrului eparhial la acest eveniment a fost pr. Zaharia Pereș, consilier cultural eparhial, care a transmis celor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și purtarea de grijă a Preasfințitului Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. La final, toți cei prezenți au primit fișe de evaluare prin care au fost stabilite cunoștințele asimilate pe parcursul programului.

Comentarii Facebook


Știri recente