Acțiune de întrajutorare a persoanelor afectate de inundații

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, în zilele de 25 și 26 iunie 2015 a avut loc o ampla acțiune de ajutorare a familiilor care au fost grav afectate de revărsările de ape ce au lovit localitățile Surduc și Solona din județul Sălaj la sfârșitul lunii mai, a precizat Pr. Claudiu Nechita – Consilier social.

Prin donații făcute în cadrul colectelor inițiate în acest scop și prin implicarea Centrului Eparhial al Episcopiei Sălajului, 20 de familii ale căror locuințe au fost inundate au primit un mic ajutor constând în materiale de construcții (ciment,var, fier-beton) sau de finisaje interioare (gresie, parchet, izolație, plăci rigips, uși interioare) în valoare de 900 de lei.

Cu toate că materialele oferite spre ajutor nu au acoperit decât o parte a cheltuielilor necesare pentru ca locuințele inundate să poată fi din nou folosite, nădăjduim ca această acțiune ce va continua în zilele următoare și în alte localități afectate de inundații să mobilizeze spre ajutor și solidaritate pe acei ce pot și vor să nu rămână indiferenți la greutățile cu care se confruntă cei greu încercați.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…