Acțiune de donare de sânge la Centrul eparhial din Caransebeș

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, la Centrul Eparhial din Caransebeș a avut loc vineri, 30 octombrie 2015, o acţiune de donare de sânge. Evenimentul a fost organizat în cadrul campaniei iniţiată de Patriarhia Română în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii: Donează sânge, salvează o viaţă!

În cadrul acţiunii au donat sânge toți angajații Centrului eparhial, preoți din Caransebeș, precum și elevi seminariști și studenți teologi de la cele două instituții de învățământ teologic din Caransebeș, informează Diac. Pavel Canea şi Darius Herea de la Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeşului.

„Această acțiune a Episcopiei se desfășoară datorită faptului că s-a constatat la nivelul județului nostru, ca de altfel la nivelul întregii țări, o nevoie acută de sânge. Este îmbucurător că la apelul nostru, credincioșii în frunte cu preoții lor, au răspuns pozitiv și s-au alăturat acestei acțiuni a Episcopiei noastre”, a subliniat părintele Gabriel Gozman, Consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeșului.

Campania care cuprinde mai multe acțiuni de donare de sânge este organizată la nivelul eparhiei în perioada 15 octombrie – 15 noiembrie, având în vedere lipsa de sânge de la Centrul de Transfuzii Sanguine Reșița.Prima acțiune a început în Municipiul Reșita în urma parteneriatului încheiat între Centrul de Transfuzii Sanguine Reșița și Episcopia Caransebeșului, care a organizat un program adecvat pentru ca preoții împreună cu credincioșii să poată dona sânge.

În săptămâna 09-12 noiembrie și preoții împreună cu credincioșii din Moldova Nouă și Oravița vor avea posibilitatea să se alăture acestei campanii.

Comentarii Facebook


Știri recente