Acțiune a copiilor din Centrul de zi „Nașterea Maicii Domnului” – Arad

Copiii din Centrul de zi „Na­ște­rea Maicii Domnului” al Aso­ciației Filantropia Arad au vizitat joi, 9 iulie 2015, sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului din Arad, cu ocazia Zilei Porților Deschise. Copii au fost întâmpinați de Dna Erika Stark – director general DGASPC, fiind conduși mai apoi în toate birourile serviciilor acestei instituții, unde au stat de vorbă cu personalul de aici și au primit mai multe daruri, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

După eveniment, copii s-au bucurat de atracțiile Parcului Copiilor, iar în drumul spre centru au vizitat și Magazinul de obiecte bisericești – Diecezana Arad unde au primit daruri de suflet și au putut observa și numeroasele cărți și obiecte de cult expuse aici. Ultimul popas l-au făcut la Protopopiatul Ortodox Român Arad, unde au vizitat sediul instituției și au stat de vorbă cu mai mulți preoți. Copiii au fost însoțiți de dl Ștefan Capriș – asistent social la Arhiepiscopia Arad. Centrul de zi „Nașterea Maicii Domnului” al Asociației Filantropia Arad urmărește prevenirea excluderii sociale a copiilor și familiilor cu risc crescut de izolare socială sau aflate în incapacitate de a oferi condiții minimale de subzis­ten­ță, creștere și educație, printr-un program de servicii educa­țio­na­le, sociale, psihologice și me­di­cale.

Centrul oferă copiilor din medii defavorizate condiții de educație si control social după orele de școală și în perioada vacanțelor, pentru a-i feri în perioada cea mai vulnerabilă de atracțiile străzii, de subcultura cartierelor, de incultură și lene intelectuală, care ar da mai târziu adultul fără apetit pentru muncă și abonat pe viață la asistență socială, la protecția statului.

Comentarii Facebook


Știri recente